Laurén: ”Ger henne fem procents chans”

avErik Karlsson

Foto: BILDBYRÅN

Klara Svensson får chansen att utmana om fyra bälten i en titelfajt mot Cecilia Braekhus.

Men Klaras senaste motståndare, Mikaela Laurén, ger inte svenskan någon vidare chans.

– Jag hade haft mycket större chans, jag ger henne fem procents chans, säger Laurén.

När ordkrigen hade lagt sig och svensk damboxnings mest upphajpade match var Klara Svensson vinnare och Mikaela Laurén den som fick äta upp sina ord.

Nu skördar Svensson frukterna av vinsten och ställs mot obesegrade norskan Cecilia Breakhus i en titelfajt om fyra bälten. Men Laurén tror inte på sin förra motståndare – alls.

– Alltså, jag ger henne inte stora chanser alls. Jag tror Cecilia kommer köra över henne. Det är två tekniker som möter varandra och Klara har inte styrkan eller rutinen som krävs för att överraska, säger Mikaela Laurén.

”Helt fel motståndare”

Klara menar på att det är ett perfekt läge att möta Braekhus nu när hon "börjar komma in i viktklassen”?

– Hon har gjort en match i viktklassen! Jag vet inte vad hon menar med att "komma in i viktklassen". Men de väger ungefär samma så det här handlar ändå inte om vikten, säger Laurén som säger att hon ändå hejar på Klara Svensson.

– Ja det gör jag, hon är svenska och jag vill ha en returmatch och då vill jag utmana om alla bälten.

Är det bittert att det inte är du?

– Ja, det är min match egentligen. Det är helt fel motståndare som går upp mot Cecilia. Jag förlorade mot Klara men jag är en bättre fajter. Det där var min match så det känns väldigt surt, jag hade haft en mycket större chans att slå Cecilia än Klara. Jag ger henne fem procents chans, att hon får in en "lucky punch".

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live på viaplay.se