Nya smällen: Niclas Ekberg missar OS

SPORTBLADET

Bröt ben i foten under träning

OS är i fara för Kim Andersson och Jonas Källman har redan tackat nej.

Nu kommer nästa smäll – även Niclas Ekberg missar spelen i Rio.

– Det känns förstås oerhört bittert, säger han.

RANKING: Så bra är elitserielagens trupper just nu

Problemen fortsätter att hopa sig för Sverige inför helgens VM-kval och sommarens OS. Jonas Källman har redan tackat nej och stortalangen Lukas Nilsson och Kim Andersson är skadade och osäkra kort inför handbollsfesten i Rio.

Nu missar även Niclas Ekberg OS.

”En vanlig situation”

Under en träning i Växjö inför VM-kvalet bröt stjärnan foten

– Det var egentligen en helt vanlig situation. Jag sprang in på linjen i en övning och hamnade lite snett med foten samtidigt som jag fick ett lätt tramp av en försvarare. Ren otur, men det knäckte till i foten och vi åkte och röntgade på kvällen. Det visade sig att ett mellanfotsben i upphoppsfoten är av, säger Ekberg i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Det känns förstås oerhört bittert att missa OS, jag hade verkligen sett fram emot att spela där. Samtidigt kan jag inte göra någonting åt det nu. Benet ligger i alla fall rätt så jag slipper operation, men det kommer att ta runt fyra månader innan jag är tillbaka, enligt det medicinska teamet.

Ekberg var hela turneringens skyttekung när Sverige tog silver i OS i London och var även den som sköt det svenska laget till Rio.

ARTIKELN HANDLAR OM