”Folk kan förvänta sig snabba tider”

SPORTBLADET

Sjöström om OS-genrepet på hemmaplan

1 av 2

NORRKÖPING. För två år sedan slog Sarah Sjöström till med ett världsrekord på SM.

När tävlingen nu fungerar som genrep inför OS verkar superstjärnan vara i storform – och är hoppfull om nya fullträffar.

– Men det är i så fall på 100 fjäril som jag har bäst chans på världsrekord, säger hon till Sportbladet.

Sarah Sjöström är Sveriges största medaljhopp i OS i Rio. Med bara en månad kvar till mästerskapet gör 22-åringen nu sin sista tävling inför årets stora höjdpunkt.

På plats på SM i Norrköping beskriver hon en känsla som knappast kunde varit bättre.

Glädjen och förhoppningarna finns där och nu när hon inte längre är så nertränad tror 22-åringen att det kommer att gå riktigt snabbt redan på hemmaplan.

”Folk kan förvänta sig snabba tider”

Sjöström brukar alltid prestera på SM och tror inte på något trendbrott i år.

– Folk kan förvänta sig snabba tider. Det skulle vara skönt att komma härifrån med några snabba lopp i kroppen så att man vänjer sig vid den farten till OS. Sedan är det ju alltid bra för självförtroendet med en sista bra tävling, säger hon.

För två år sedan, då i Borås, fick publiken fick se en världsrekordslakt när hon simmade i mål på 24,43 på 50 fjäril. I år tror hon inte att hon gnistrar till på den distansen – men är hoppfull om en annan.

Ställs mot Alshammar

– Det kanske inte blir världsrekord på 50 fjäril. Det är i så fall 100 fjäril som jag har bäst chans på det. Det har gått bra på 100 fjärilsim hela säsongen och träningen har gått hur bra som helst just för den distansen. Vi får se… Jag vet ju inte vad jag ska förvänta mig av mig själv längre, haha. Så det ska bli spännande att se hur snabbt jag kommer att simma här, även om det såklart är på OS jag vill vara snabbast.

Sjöström inleder SM med 200 frisim under onsdagen och på torsdag är det dags för försök och final på specialdistansen 100 fjäril.

På fredagen ställs hon mot veteranen Therese Alshammar på ”Tessans” enda OS-distans 50 frisim och de möts även på 50 fjäril och 100 frisim under SM-veckan där samtliga OS-simmare tävlar.

ARTIKELN HANDLAR OM