Eslöv och Halmstad klara för SM-final

Foto: Jonas Ekströmer/TT
Mattias Karlsson och Halmstad får spela SM-final mot Eslöv. Arkivbild.

avTT

SPORTBLADET

Eslöv besegrade Warta med 4–0 och är klart för final igen i pingisens SM-slutspel. Finalmotståndare och utmanare som så många gånger förr blev Halmstad, som med knapp marginal vann mot Söderhamns med 4–2.

Eslöv fick klara sig utan VM-bronsmannen Truls Möregårdh, som försöker kvala in till ungdoms-OS till hösten. Som ett led dit lyckades han gå till final i Spaniens öppna juniormästerskap.

– Hela mitt fokus ligger på ungdoms-OS nu och innan dess blir det träningsläger i Kina, säger Möregårdh.

Först ska han försöka säkra ett nytt SM-guld till Eslöv och det ser onekligen bra ut.

Daniel Kosiba, som ersatte Möregårdh, vann öppningsmatchen och gav Eslöv ett fint avstamp mot bortasegern som blev väldigt enkel.

"Ser bra ut"

Xu Hui, som har haft stora skadebekymmer under hela säsongen, verkar nu ha återhämtat sig och vann båda sina singlar.

– Jag tycker att det ser bra ut. Alla gör en bra insats. Enda funderingarna är att vi måste stänga en del set där vi har stora ledningar och tappar, annars flöt det på bra, sade Eslövs tränare Peter Andersson.

Mellan Söderhamn och Halmstad var det en del scenförändringar jämfört med första semifinalen.

Då vann Mattias Karlsson över Viktor Brodd. Nu fick Brodd ordentlig revansch och vann i tre raka.

Ranefur avgjorde

I tisdags förlorade Elias Ranefur båda sina singlar. Nu blev han stor matchvinnare med två stabila singelvinster, båda i raka set. I den sista singeln imponerade Ranefur stort när han krossade Qian Cheng och säkrade Halmstads avancemang till finalen.

– Det blev en matchbild som gynnade mig. Min melodi är att spela på snabba och hårda attacker och det hade han svårt för, sade Elias Ranefur.

Eslöv och Halmstad har mötts i tre finaler de senaste tio åren. Eslöv har 12 SM-guld på 13 år och är i sin 14:e raka SM-final.

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM

Eslöv