Misstänkt attentat mot AIK-spelare

avCaroline Olsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Rökfackla kastades in i källaren –  huliganer misstänks för attack

Foto: Peter Wixtröm
VANDALISERAT "Obola son till en hora" har någon klottrat på spanska i trapphuset där AIK:s stjärnspelare bor. Samma ligister misstänks också för brandattentat.

Röken vällde upp från källaren i deras hus kvällen innan derbyt.

– Först trodde man att det brann, men det var någon som kastat in en rökfackla, säger Hans Eriksson vid Stockholms brandförsvar.

Två av AIK:s stjärnspelare bor i huset.

Attacken mot AIK-spelarna Lucas Valdemarin och Ivan Obolo kommer sannolikt att utredas av polis.

Förutom rökfacklan hittades också klotter signerat DFG i trapphuset. Förkortningen står för Djurgårdens Fina Grabbar, en grupp huliganer, så kallad firma, som kopplas till Djurgården.

– Det kan ju vara en slump och det lär vara svårt att leda i bevis att rökfacklan var riktad just mot spelarna. Men med tanke på derbyt i morgon ligger det nära till hands att misstänka sabotage, säger Marie-Louise Nilsson, stationsbefäl vid polisen i Västerort, till sportbladet.se sent på söndagskvällen.

Ambulanser och brandbilar

Larmet om branden i huset i Solna kom en minut efter klockan 21.

Då hade vittnen sett kraftig rök bolma upp från källaren i huset där de argentinska spelarna Valdemarin och Obolo bor.

– Först trodde man att det brann i källaren. Men det visade sig vara en rökfackla, säger Hans Eriksson till sportbladet.se.

Rökdykare

Fyra brandbilar och två ambulanser var på plats sex minuter efter larmet och brandmännen såg hur tjock rök vällde ut från källarplanet.

När rökdykarna hittade rökfacklan blåstes faran över. Facklan plockades ut och släcktes och sedan vädrades källaren ut. En halvtimme senare betraktades insatsen som avslutad.

– Det är väl någon som tagit sig in i huset och ner i källaren, säger Hans Eriksson.

Det var sent på kvällen fortfarande oklart om attacken var ett medvetet sabotage mot AIK:s spelare, men i morgon måndag spelar AIK derby mot Djurgården på Råsunda.

Publicerad: