Världens bästa servare är tillbaka

SPORTBLADET

– starkare än någonsin

Foto: Kanonform. Han slog inte flest ess under förra säsongen, det gjorde Andy Roddick, men flest i en och samma match – någonsin – är tung statistik för Joachim Johansson. I år känner han sig ännu starkare.

Joachim Johansson är tillbaka – och han har mer än ett ess i rockärmen.

Dags för nya rekord?

– Jag känner mig mycket starkare och tror att jag kan serva ännu bättre, säger ”Pim-Pim” till Sportbladet.

Det var på träningen i Kungliga tennishallen i lördags. Spanjoren Feliciano Lopez tittade först på sin sparringpartner, sedan på tränaren Alberto Costa.

– Det sägs att Roddick har den bästa serven, men nej, det har den här killen.

Vem han syftade på?

Joachim ”Pim-Pim” Johansson, förstås.

Inga känningar

Svensken som skrev tennishistoria när han dundrade in 51 ess mot självaste Andre Agassi har laddat om för att serva sig tillbaka till världstoppen.

– Det var vad han såg på träningen. Lopez tycker att jag har bäst serve i världen och då har han spelat mot många bra killar. Det är skönt att veta. Ändå tror jag att serven kan bli ännu bättre. Det var inte så lätt att serva när jag hade ont. Nu känner jag ingenting i axeln, säger ”Pim-Pim”.

24-åringen har bara spelat en ATP-turnering sedan sommaren 2005 och då, i San Jose i februari, insåg han att comebacken borde senarelagts. Sedan dess har han fortsatt att träna upp sin opererade axel. Först nu är han tillbaka på allvar, fysiskt starkare än någonsin.

Du slog 51 ess mot Agassi. Nytt rekord i sikte?

Grym på träning

Den förra världsnian svarar varken ja eller nej. Istället berättar han om en Future-turnering i Falun. Det har gått två veckor sedan Jesper Brunström blåstes av banan.

– Jag gjorde 29 ess på 49 bollar, 60 procent. Jag tror att han fick över två bollar i min serve på hela matchen. Då fungerade serven bra, säger”Pim-Pim”.

Den kommer att ge utdelning i kväll också, när hemmafavoriten intar centrecourten för att möta italienaren Davide Sanguinetti.

– Det känns som att det här är min riktiga comeback. Jag kommer förmodligen att vara spänd och osäker, även om det känns bra på träningen. Träningsveckan har varit grymt bra. Jag hoppas att jag tar med mig det in på banan, säger Joachim ”Pim-Pim” Johansson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis