Världsrekord – men ingen utmärkelse: ”Jag tycker det är helt rätt”

SPORTBLADET

Världsrekordet i höjdhopp var inte gott nog.

Kajsa Bergqvist var inte ens nominerad i kategorin ”årets kvinnliga idrottare” under måndagens Idrottsgala.

– Det är inte mer än rätt, säger hon själv.

Foto: bildbyrån
Kajsa Bergqvist, nominerad till årets prestation.

2005 var året då Kajsa Bergqvist, efter en lång tids skadefrånvaro, sensationellt kom tillbaka till VM i Helsingfors och tog guld. Då var hon Idrottsgalans stora drottning och nominerad i kategorierna årets prestation och årets idrottskvinna. Dessutom belönades hon med bragdguldet.

I år var hon ”bara” nominerad till årets prestation för världsrekordet hon satte i början av februari, när hon hoppade 208 cm. Men själv är hon inte bitter.

”Fick inte till det”

– Inte alls. Hade jag satt världsrekord utomhus så skulle jag absolut varit med bland årets idrottskvinnor. Men under ett sånt här år med så många OS-guldmedaljörer, samtidigt som jag inte riktigt fick till det på EM (tredjeplats), så tycker jag att det är helt rätt.

Bergqvist konkurrerade med Damkronorna, Henrik Larsson och Anette Norberg om priset årets prestation. Och precis som hon hade hoppats blev det Anette Norberg som vann utmärkelsen efter guldet i Turin.

Vintersportens gala

– Det är hon värd. Det har varit ”friidrottsgalan” i stället för idrottsgalan några år så jag tycker att det inte är mer än rätt att det här blir vintersportens gala, säger hon.

TT , Sportbladet ([email protected])