Flodin lånar kartläsare

Av: Johanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Håkan Palm sätter sig i högerstolen under Rally Ural

Patrik Flodin lånar kartläsare av Viktor Henriksson inför nästa rally i Ryssland.
Foto: URT-team
Patrik Flodin lånar kartläsare av Viktor Henriksson inför nästa rally i Ryssland.

Vid näst sista deltävlingen i ryska rallymästerskapen byter Patrik Flodin kartläsare.

Ny i högerstolen blir Håkan Palm som annars åker med Viktor Henriksson.

– Det ska bli spännande, säger Flodin i ett pressmeddelande.

I helgen är det dags för den sjätte av sju deltävlingar i det ryska rallymsäterskapet. Patrik Flodin finns på plats för att köra de åtta sträckor som utgör Rally Ural, en tävling som går i ett gammalt gruvområde.

Ny kartläsare

Flodin har lämnat sin ordinarie kartläsare Göran Bergsten hemma och i stället lånat Håkan Palm som till vardags är co-driver åt Viktor Henriksson. Eftersom Flodin har ett så digert tävlingsschema väljer Bergsten att köra VM-tävlingarna med Flodin som sedan tar in ersättare i ett par av de andra tävlingarna. Tidigare har Patrik Flodin lånat Emil Axelsson som annars är co-driver åt Patrik Sandell.

– Det ska bli spännande. Det kommer att bli första gången jag och Håkan kör en tävling ihop. Idag har vi kört ett test och rekognoserat lite. Det var lite ovant i början, men när vi kört några vändor hittade vi flytet, säger Patrik Flodin i ett pressmeddelande.

Förra året vann han Rally Ural som körs på gamla gruvvägar. Då var det regnigt och vägarna såphala.

– Det är verkligen skönt att äntligen få köra ett rally som jag kört förut. Vi har kört hälften av sträckorna och vägarna är mycket torra i år, säger Flodin.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN