Motorsport

Tre punkteringar spräckte gulddröm

Av: 

Johanna Mörtberg

SPORTBLADET

Patrik Flodin tappade guldet i ryska mästerskapet

Tre punkteringar förstörde för Patrik Flodin under Rally Ural.
Tre punkteringar förstörde för Patrik Flodin under Rally Ural.

Regerande ryske mästaren Patruk Flodin åkte till Uralbergen för att försvara sin seger. I stället blev det tre ödesdigra punkteringar och ett förlorat msäterskap.

Patrik Flodin som lånat kartläsare av Viktor Henriksson, tävlade för första gången tillsammans med Håkan Palm. Flodin hade inga problem att anpassa sig till sin inhoppare i högerstolen, ekipaget var snabbast på fem av de åtta sträckorna i Rally Ural.

Tre punkteringar

Men det räckte inte. Tre punkteringar satte stopp för Flodins drömmar om en seger.

– Om vi åtminstone fått punkteringarna i slutet på sträckorna. Som det var nu fick vi dem i början och vi har varit tvungna att stanna och byta däck, säger Flodin besviket i ett pressmeddelande.

Inför sista sträckan var Flodin och Palm trea. Chansen att avancera dök upp då Andrej Trukhin tappade nästan fyra minuter. Men svenskbilen fick sin tredje punktering och därmed var slaget förlorat.

– Jag hade behövt sluta tvåa för att ha chansen att vinna ryska mästerskapet. Nu är det tyvärr kört. Även m jag vinner och Andrej Zjigunov bryter, hamnar han på en poäng mer i tabellen. Det känns otroligt tungt. I fjol körde vi hela ryska mästerskapet utan en enda punktering. I år är vi förföljda av dem, förklarar Patrik Flodin.

ANNONS

Jackpot på Europatipset – 6 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Rally