Flodin hade bra flyt

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Vann PWRC-klassen
på ett övertygande sätt

Patrik Flodin flög fram i PWRC-klassen i Svenska rallyt.
Foto: Micke Fransson, Scanpix
Patrik Flodin flög fram i PWRC-klassen i Svenska rallyt.

Det är inga svenskar som finns med och fajtas i värstingklassen i rally-VM. Men i de två underklasserna, SWRC och PWRC, finns det blågula förare som gladde rallyfantasterna under helgen. P-G Andersson dominerade SWRC och Patrik Flodin var minst lika överlägsen i PWRC.

Foto: Micke Fransson, Scanpix
Patrik Sandell blev fyra i SWRC-klassen efter en mardrömsinledning på SVenska rallyt.

Svenska rallyt var mycket trevligt sett med svenska ögon. P-G Andersson firade stora triumfer i SWRC-klassen, medan Patrik Flodin var nästan lika suverän i PWRC-klassen.

Flodin tog hem sträcka efter sträcka och körde stabilt trots att fjädringen krånglade en del under helgen, den var för mjuk och fick Flodins bil att hoppa fram över vägarna som en delfin innan teamet fick ordning på inställningarna. Däckslitaget påverkade också balansen i bilen och teamet jobbade hårt för att justera den så bilen skulle fungera i ordentligt svängarna.

Säker segermarginal

Till slut kunde Subaruföraren vinna med 1 minut och 13 sekunder till godo på Anders Gröndal.

– Det känns strålande. Det är som en dröm att få vinna Svenska rallyt och det har gått jättebra. Det enda svåra var på söndagen när jag hade en så stor ledning och bara skulle bevaka den. Då var det svårt att behålla koncentrationen, säger Flodin till Sportbladet.

Men om det gick bra för Andersson och Flodin så var det trögare för Patrik Sandell i SWRC-klassen.

– Vi gjorde våra misstag första dagen då allt verkade gå fel, sa han till Svenska rallyts webbplats precis efter målgången på SS21.

Det trasslade med besked för Sandell som fick motorstopp i starten på SS3 och SS4, körde av på SS5 och fick vänta på publikens hjälp då han inte kunde få i backen och sedan hamnade bakom Grönholm när denne fick problem på SS6 och tappade ytterligare tid.

Tappade sugen

Självförtroendet dalade och Sandell var bara en skugga av sig själv. Men efter växellådsbyte under lördagen kunde Skodaföraren kämpa sig uppåt den sista tävlingsdagen. Sandell slutade fyra i SWRC-klassen och är ändå inte helt missnöjd.

– Nu får vi i alla fall med oss viktiga VM-poäng och mästerskapet är trots allt viktigast. I fjol vann vi första tävlingen men slutade fyra i mästerskapet. Vi blev fyra nu i helgen men ska vinna totalt, säger Sandell i ett pressmeddelande.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN