Isachsen vann igen – Foust blev diskad

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Nykomlingen Foust först trea men svartflaggades

Sverre Isachsen dominerade helgen i Höljes. Norrmannen lät sig inte stoppas av en elak lunginflammation utan han var snabbast i kvalomgångarna.

I A-finalen utmanades han av tre svenskar som gjorde allt de kunde för att slå Europamästaren.

Foto: Olsbergs MSE
Tanner Foust blev först trea i Höljes, sedan diskades han för sin tuffa körning mot teamchefen Andréas Eriksson.

Sverre Isachsen hade pole position i A-finalen, bredvid sig hade han Andréas Eriksson och bakom sig Michael Jernberg och Kenneth Hansen. Tanner Foust och Frode Holte hade också klarat att ta sig till A-final.

Jernberg borta direkt

Isachsen hade visat redan under kvalomgångarna att hans Ford Focus var ruskigt snabb. Norrmannentog starten och Andréas Eriksson och Micahel Jernberg knuffades hårt. Jernberg tappade massor av fart medan Eriksson kunde slinka ut och ta alternativspåret direkt.

Kennet Hansen låg med nosen precis i bakvagnen på Isachsen och pressade norrmannen fruktansvärt hårt. Men Isachsen stod emot. Hansen valde då att ta alternativspåret och kom ut före Andréas Eriksson. Det var ingen av svenskarna som kunde hota Isachsen som gick otroligt stark och trots en liten miss på alternativspåret så kunde Kenneth Hansen inte passera.

Tanner Foust överraskade stort och tog tredjeplatsen medan Frode Holte blev fyra. Andréas Eriksson och Tanner Foust hamnade i en hård duell på slutet.

– Det var tufft. Det går inte att beskriva hur våldsamt det är. Jag råkade köra över min teamchef, förklarade Foust för Viasat Motor.

– Jag vet inte vad som hände, säger Eriksson som slutade femma.

Senare visade det sig att amerikanen svartflaggades och diskades, därmed blev Frode Holte trea.

”Otrolig vinst”

– Det här är min största seger någonsin. Jag trodde aldrig att jag skulle vinna. Det har varit en kamp hela helgen och jag är riktigt förvånad, säger Sverre Isachsen till Sportbladet efter vinsten.

Kenneth Hansen som var hårt pressad att ta en fullpoängare för att hänga med i kampen om EM-titeln fick nöja sig med en andraplats.

– Jag pressade Sverre verkligt hårt. Det är klart att jag hade velat vinna, men en andra plats är bra. Jag vågade inte gå på mer för jag ville inte tappa för mycket tid. Men det blir svårare att ta hem mästerskapet nu, säger Kenneth Hansen till Viasat Motor.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport