Väljer allsvenskan – kan missa VM

avPatrik Brenning

”Borde spela i SSL”

Landslagsstjärnan Kimmo Eskelinen fick inte vara kvar i Warberg.

Nu nobbar backen Superligan-konkurrenterna för spel i allsvenska Visby och kan samtidigt själv släcka sin VM-dröm.

– För att riktigt vara med och konkurrera fullt ut så bör man spela i SSL (Svenska superligan), säger förbundskapten Kent Göransson till Radiosporten.

Foto: Bildbyrån

Både AIK och Storvreta var med i dragkampen om Kimmo Eskelinen. Men efter att ha nobbats av sin tidigare klubb Warberg väljer 27-åringen bort Superligan för spel i allsvenska Visby.

VM i vinter

– Jag förstår om folk runtomkring tycker att det är nedtrappning att byta ner mig i seriesystemet, och det är klart att på ett sätt väl nedtrappning eftersom jag inte kommer att spela med och möta världens bästa spelare, säger Eskelinen.

Samtidigt ska ett VM spelas i vinter som Eskelinen var högaktuell för. Men efter flytten nedåt i seriesystemet kan den chansen vara borta.

”Vill gärna vara med”

– För att riktigt vara med och konkurrera fullt ut så bör man spela i SSL (Svenska superligan), säger förbundskapten Kent Göransson.

27-åringen säger själv att han ändå fortfarande hoppas på en VM-plats.

– Han (förbundskapten Kent Göransson) vill nog att spelarna som han tar ut möter och spelar mot de bästa spelarna vecka in och vecka ut för att komma så väl förberedda som möjligt till VM. Det kan jag förstå, samtidigt tycker jag väl att det man presterar i landslaget borde ligga till grund för om man får vara med eller inte. Vi får se, jag hoppas att jag får vara med i landslaget. Jag vill gärna vara med i VM, säger Eskelinen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Innebandy