Sandell: ”Vi vet ju att farten finns där”

SPORTBLADET

Skodaföraren är hoppfull trots en trög säsongsstart

Foto: Patrik Sandell är sugen på revansch efter rallyt i Jordanien. På Nya Zeeland vill Skodaföraren plocka så många poäng som möjligt.

Efter tre deltävlingar ligger Patrik Sandell och kartläsaren Emil Axelsson på femte plats i VM-tabellen i SWRC-klassen. Det är långt i från så bra som han tänkt sig, men Skodaföraren känner ändå ingen press.

Sandell är förvissad om att farten finns, trots att det inte gått som han tänkt under de första VM-deltävlingarna.

– Det är ingen mening att sätta press på sig själv, för då kan man inte prestera. Även om det inte studsat vår väg hittills så har vi varit snabba, säger Sandell i ett pressmeddelande.

Flygstopp sinkade bilen

På grund av askmolnet och flygstopp från Europa, har Sandells Skoda anlänt en dag senare än planerat till Nya Zeeland, vilket gjorde att han inte hann med ett test som stod på schemat. Men Sandell är inte nämnvärt bekymrad över det missade testet, han inleder körningen på asfalt medan resten av rallyt körs på grus.

Viktigt att få noterna rätt

Idag och på onsdag rekognoserar ekipagen de olika sträckorna och det är viktigt att få alla noterna rätt.

– Vägbanan är aldrig helt plan utan lutar alltid åt ena eller andra hållet. Där den lutar inåt, som i en vleodrom, kan man åka fortare än vanligt. Men om det lutar utåt måste man hålla ner farten, annars slutar det med katastrof. Det måste man få med redan från början så man har koll på det, förklarar Patrik Sandell.

Rallyt inleds i Auckland på torsdag kväll och avslutas efter 21 specialsträckor på söndag.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally