”Jag ska vinna”

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Michael Schumacher
siktar på åttonde titeln

Foto: Malcolm Griffiths, GP2 Media
Michael Schumacher siktar på att ta sin åttonde VM-titel i år.

Mercedesstallet och F1-ikonen Michael Schumacher har bara ett mål när säsongen 2010 startar. Att vinna.

– Vi har en given målsättning, att bli världsmästare, säger Michael Schumacher.

Michael Schumacher lade av 2006 efter 16 år i F1. Då var han VM-tvåa men också enormt trött och kunde inte föreställa sig en comeback.

Den inställningen behöll han fram till i somras, då testade han för att ersätta den skadade Felipe Massa i Ferrari och trots att Schumachers kropp inte höll så insåg han att han hade saknat sporten.

Glöden var tillbaka och när mannen som arbetat med honom vid samtliga sju VM-guld hörde av sig så tvekade Schumacher inte.

Tillbaka som 41-åring

Han bestämde sig för en comeback, 41 år gammal. Under tre år ska han arbeta tillsammans med Ross Brawn och Mercedes.

– Vi vill uppnå någonting tillsammans, skriver Michael Schumacher på sin webbplats.

– Vi har en given målsättning, att bli världsmästare och vi kommer att kämpa för det redan ifrån start. Det är också mitt personliga mål.

Han nämner två anledningar till att han tror på sitt åttonde VM-guld.

– Det teamet som vi har här är något speciellt, med Ross och hans världsmästarteam och med Mercedes som har ett fantastiskt kunnande och den bästa motorn i hela fältet. Det vill vi självklart utnyttja.

Dessutom är Schumacher sugen på att tävla igen, han har tränat bra och han känner inte längre någonting av mc-olyckan förra vintern.

– Det är ett år sedan och det är överspelat. Jag har tränat riktigt bra sedan i december och känner mig verkligen frisk och i toppform, säger Michael Schumacher.

Laddad till max

– De tre åren som jag varit borta har verkligen gjort mig gott. Det känns som om jag laddat upp mina batterier till max igen. Jag är full av energi och enormt motiverad, jag märker hur det riktigt pirrar i magen bara för att jag längtar så efter att få tävla igen. Nu tycker jag att säsongen kan dra igång.

På måndag presenterat Mercedes sitt nya team, men då är det fjolårets omlackerade bil som visas upp. Den nya är inte klar förrän till de första testerna i Spanien den 1 februari.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1