Polisen tog Mikko Hirvonens rallybil

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Finländarens bil blev bortbogserad under träningen inför VM-rallyt

Foto: Micke Fransson
Det var inte Mikko Hirvonens tävlingsbil, men väl rekognoseringsbilen som blev tagen av den mexikanska polisen.

Finske Fordföraren Mikko Hirvonen befinner sig i Mexico för att förbereda sig inför VM-rallyt som startar imorgon, fredag. När han hade varit ute och rekognocerat hade polisen bogserat bort hans bil.

Inför varje VM-rally har förarna möjlighet att köra igenom sträckorna och skriva de noter som de sedan använder under tävlingen. Det var när Mikko Hirvonen var ute och gjorde detta som den lokala polisen passade på och bogserade bort Hirvonens bil, skriver Hufvudstadsbladet.

– Vi hade bilen på plats innan sista träningsrundan då vi skulle gå igenom noterna för tävlingen. Matthew Wilson försökte senare göra samma sak men då sa polisen att man inte kan parkera där och sedan såg han hur min bil bogserades bort, Säger Hirvonen till HBL.

Ser inte ut som tävlingsbilen

Bilen som används för att gå igenom kartläsarens noter är mer anonym än förarnas tävlingsbil, vilket kanske kan vara orsaken till polisens ingripande.

– Mekanikerna fick hämta bilen från polisen och när det gick upp för dem vad saken handlade om var det inga problem och vi kom ut på vägarna som första bil, säger Hirvonen till HBL.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally