Motorsport

Vettel fortsatt i topp

Av: 

Anna Andersson

SPORTBLADET

Ferrari och Lotus testade nyheter inför VM-jakten

Vettel snabbast i Indien
Vettel snabbast i Indien

Sebastian Vettel tog tre segrar i rad.

Nu satsar han på en fjärde – och en tredje VM-titel.

– Det hade varit något speciellt, säger han.

Tysken var snabbast under den första träningen inför Indiens GP och han var även snabbast under den andra. Teamkollegan Mark Webber var tvåa och Ferraris Fernando Alonso, som är tvåa i VM, var 0,6 sekunder efter Vettel.

De gör att han går in som favorit till säsongens 16:e VM-deltävling, men han vill absolut inte tänka på någon titel.

Inte än.

– Vi har en bra stämning och en bra inställning i stallet. Det är ingen som tänker på sådana saker än, alla vet att det är här och nu som vi arbetar och tävlar den här helgen. Alla vet att  vi inte har vunnit någonting än och det är viktigt att man har kontroll även på de små detaljerna. Klarar vi det kommer vi också att göra bra resultat, säger han till motorsporttotal och han var nöjd med fredagen:

– Vi kunde testa ett par saker och hade inga större problem. Det är alltid svårt att läsa ut för mycket efter en fredag, banan förändras hela tiden och man kör inte så mycket på den här banan under året. Varje varv känns egentligen olikt det förra, men ändå tycker jag att allt kändes rätt bra.

Ferrari med nyheter

Även hans stallkompis Mark Webber, som hade pole i Sydkorea för två veckor sedan, var nöjd efter passet:

– Det kändes riktigt bra, men pole position är en annan sak och loppet på söndag en tredje. Vi måste köra bra båda dagarna, men jag tycker att vi har bra möjligheter att göra det.

Ferraris stallchef Stefano Domenicali har sagt att man behöver hitta minst två tiondelar per varv till tävlingen i Indien för att kunna vara med och konkurrera med Red Bull. Under fredagen testade Fernando Alonso och Felipe Massa olika varianter av bilen. Alonso körde med en ny framvinge och Felipe Massa använde sig av en gammal, men den sistnämnda var allt annat nöjd med sin bil och klagade över balansen i bilen. Han snurrade också av banan vid två tillfällen.

VM-trean Kimi Räikkönen testade också nya delar på sin Lotus, både till bilens bak- och framparti. Han var femma under det andra passet.

Kvalet startar kl 10.30 i morgon lördag.

ANNONS

Djurgården möter Hammarby i Allsvenskan på söndag! Missa inte veckans dramatik på Stryktipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Formel 1