Guldtränaren aktuell för Frölunda-comeback

avJohannes Hägglund, Ha Ab

En av tre som jagas: "Göteborg är min plats"

Frölunda har inlett jakten på ny tränare. Enligt uppgifter till Sportbladet är Roger Rönnberg, Jan Karlsson och Jonas Rönnqvist tre namn som diskuteras.

– Alltid kul om klubbar är intresserade, säger Rönnberg.

Sportbladet avslöjade i augusti att Frölunda inte väljer att förlänga kontraktet med Kent ”Lill-Kenta” Johansson efter den här säsongen. Senare i veckan ska klubben ha styrelsemöte och då ska bland annat tränar­frågan diskuteras. Detroit-scouten Håkan Andersson sitter numera i styrelsen och hans åsikter lär väga tungt när det gäller det sportsliga.

– Jag kommenterar inte tränarfrågan. Vi har ”Kenta” kontrakterad den här säsongen. När vi kommer närmare nästa säsong meddelar vi var vi står någonstans, säger Frölundas klubbdirektör Anderz Larqvist.

Enligt uppgifter till Sportbladet är Jan Karlsson, tränare i KHL-klubben Atlant, ett namn som har diskuterats som tänkbar ersättare till Kent Johansson.

– Jag kan ha viss förståelse för att det spekuleras i mitt namn. Göteborg är min boplats i Sverige och jag har en historia i Frölunda. Men jag har inte ens reflekterat över nästa säsong, säger Karlsson.

Roger Rönnberg, förbundskapten för juniorlandslaget, och Luleås tränare Jonas Rönnqvist är två andra namn som ska ha diskuterats.

– Jag har inga kommentarer till det. Jag fokuserar till 100 procent på Luleå Hockey just nu, säger Rönnqvist, vars kontrakt går ut efter den här säsongen.

Roger Rönnberg:

– Det är ett JVM som kommer upp och jag har fullt fokus på det. Men det är alltid är kul om klubbar är intresserade, även om det kanske bara är rykten, säger Rönnberg, som inte hört något från Frölunda.

Skulle det vara aktuellt att träna ett klubblag nästa säsong?

– Det beror på. I så fall ska det vara bra förutsättningar. Jag har mitt drömjobb i dag och det är svårt att slå det, säger Rönnberg.