HK Malmö värvar ny målvakt

”Bra steg i min karriär”

avJohan Flinck

Publicerad:
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Malmö tappar Robin Paulsen-Haug till Danmark.

Nu är hans ersättare klar: Hammarbys Anton Hellberg.

– Jag ser fram emot att slåss om de högsta placeringarna i tabellen, säger han i ett pressmeddelande.

HK Malmö har blivit en transitstation för norska målvaktstalanger till den danska ligan.

När klubben tappade Kristian Saeverås till Ålborg i somras ersatte man honom med norska U21-landslagets Robin Paulsen-Haug.

Nyligen blev Haug klar för danska Skjern till nästa säsong.

Fostrad i Skövde

Nu har Malmö hittat ersättaren men den här gången är det inte en norsk talang utan Hammarbys Anton Hellberg, 26, som är fostrad i Skövde.

– Med Anton känner vi att vi hittat en värdig ersättare till Robin Paulsen-Haug och han har gjort det mycket bra i Hammarby. Trots att Anton fortfarande är relativt ung har han en stor erfarenhet av handbollsligan. Anton är en spännande målvakt både på kort och lång sikt säger Stian Tönnesen, tränare i HK Malmö, i ett pressmeddelande.

”Slåss om de högsta placeringarna”

Hellberg har skrivit på ett tvåårsavtal.

– Jag har fått ett bra intryck av Malmö och deras verksamhet från flera håll, vilket motiverar en flytt. Det känns som ett bra steg i min karriär, säger han i pressmeddelandet.

– Det finns goda förutsättningar att lägga den tid jag vill på handboll och annan träning i Malmö. Jag hoppas och tror att Malmö kommer fortsätta vara ett topplag och ser fram emot att slåss om de högsta placeringarna i tabellen, säger han.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM