Tidemans succé direkt i debuten

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Svenske rallytalangen krossade allt motstånd

Foto: TT

Pontus Tidemand hoppades på att ta några poäng.

Men det blev mer än så.

Han dominerade i sin debut.

Pontus Tidemand körde i helgen sin första deltävling i Asia-Pacific Rally Championship med ŠKODA Motorsport och han tog kommandot i Rally of Whangarei på Nya Zeeland direkt.

Tillsammans med Emil Axelsson tog han 15 sträcksegrar,

– Det känns fruktansvärt bra att inleda APRC-säsongen såhär och att kunna leverera ett bra resultat för ŠKODA, säger Pontus i ett pressmeddelande.

– Även om vi har haft ledningen från start så har vi jobbat hårt på varje sträcka. De nyzeeländska vägarna är riktigt häftiga, men de är också trixiga, kräver full koncentration och det finns inte utrymme för att slappna av ens en sekund. Teamet har skött det suveränt med bil och däck och Emil har, som alltid, gjort ett perfekt jobb i kartläsarstolen.

Överlägsen

Under lördagen var det svåra väderförhållanden, det  var både regn och uppehåll och man körde således på både torra och våta vägar. Det ställde till problem för flera deltagare, men inte för Tidemand. Han utökade sin ledning från 1,3 sekunder till fyra minuter under efter rallyts tio inledande sträckor.

Svenskarna vann 15 av 16 delsträckor och var nästan sex minuter före tvåan när tävlingen summerades.

– Vi har fått många nya erfarenheter och bra träning inför kommande tävlingar och jag är otroligt nöjd och glad för det vi har åstadkommit den här helgen, säger Tidemand.

Nästa tävling i FIA Asia-Pacific Rally Championship är Rally New Caledonia den 15-17 maj.

Publicerad: