Sara Algotsson Ostholt

Kan missa EM efter dramatiskt fall

Louise Svensson Jähde
Louise Svensson Jähde

SPORTBLADET

Louise Svensson Jähde riskerar att missa EM i fälttävlan.

Vid det dramatiska fallet i terrängritten skar hästen Utah Sun upp ett sår och blödde ymnigt.

– Jag vet inte hur det blir nu, säger hon.

Med en månad kvar till EM – som också är OS-kval – testade förbundskaptenen Staffan Lidbeck sitt tänkta mästerskapslag i Aachen.

Talangen Louise Svensson Jähde, 24, stärkte sina chanser i torsdagens dressyr och hoppning. En stark terrängritt på fredagseftermiddagen och skånskan kunde ha åkt hem till gården utanför Flensburg och ägnat den närmaste månaden åt förberedelser inför dagarna i Blair Castle, Skottland.

EM i fara

Nu får hon i stället våndas över om stoets sår hinner läka. Hästen behövde sys med flera stygn mellan frambenen sedan den slagit i ett hinder och kastat av Svensson Jähde.

– Jag vet inte hur lång tid läkningen tar, säger hon.

TT: Är det någon fara för EM?

– Det är det nog. Det är inte så lång tid till dess. Men vi får se.

TT: Vad hände där ute på banan?

– Jag har inte riktigt hunnit tänka efter hur eller varför det hände. Vi kom på en opassande distans och så bromsade jag och störde henne.

– Och där var hindret.

TT: Och så låg du där?

– Ja. Egentligen var det inte så dramatiskt, men hon skar upp sig med en brodd. Hon hade vita boots på sig så det såg inte så trevligt ut. Inte så positivt för vår sport att jag hittar på sån skit just här i Aachen med mycket medier, publik och så på plats...

Utah Sun fick snabb behandling och röntgades för säkerhets skull.

– Det är verkligen bara ett ytligt sår.

TT: Hur mår du?

– Det är ingen fara, men jag har en ny airbag-väst som jag inte ställt in efter att den är uppblåst. När den blåstes upp blev den alldeles för tajt, så jag fick ingen luft.

Sågar insatsen

Insatsen i Aachen lovar inte gott inför EM. Bara sjunde plats i lagtävlingen för Svensson Jähde, Sara Algotsson Ostholt, Ludwig Svennerstål och Johan Lundin efter mer eller mindre tveksamma individuella prestationer (Svennerstål bäst på 19:e plats) lite här och var.

– Vi har mycket att jobba med. Alla får ta sig en funderare, sätta sig ned och gå igenom varje disciplin och vad man ska träna på, säger Sara Algotsson Ostholt.

– Vi måste verkligen ta tag i oss själva.

TT: Det här räcker inte i EM?

– Det gör det inte. Samtidigt kan det vara bra att få en knäpp på näsan att vi har mycket att jobba med, säger OS-silvermedaljören från London 2012.

TT

ANNONS

Djurgården möter Hammarby i Allsvenskan på söndag! Missa inte veckans dramatik på Stryktipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Sara Algotsson Ostholt

ÄMNEN I ARTIKELN

Sara Algotsson Ostholt

Ludwig Svennerstål

Ridsport