”Bilen gav upp”

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Svenskan bröt Dakarrallyt - Loeb tillbaka i topp

Annie Seel har brutit Dakarrallyt.

– Bilen gav upp, hälsar hon.

– Ingenting fungerar.

Svenskan tvingades bryta på den sjätte etappen och då hade hon haft problem med bilen under flera sträckor. Hon var en av de sista i tävlingen, hade problem med höjdsjuka och med bilen. Det var imponerande att hon orkade kämpa så länge.

– Vår bil gav upp, ingenting fungerar och vi sitter fast, mitt ute i ingenstans. Det är inga konkurrenter i närheten och alla har avslutat sträckan och tagit sig vidare till nästa, skriver hon i ett meddelande.

– Vårt serviceteam är på väg med en lokal guide, de behöver köra 38 mil för att nå oss vilket gör att vi måste vänta flera timmar. Eftersom en annan av våra bilar hade kraschat kunde de inte komma tidigare. Egentligen rullade det på rätt bra för oss, men nu är det slut.

Loeb tillbaka

På den sjunde etappen återvände tävlingen in i Argentina, det handlade om 336 km mellan Uyni och Salta. Terrängen var kuperad och bilarna körde igenom flera flodfåror, snabbat var Peugeots Carlos Sainz som efter fyra andraplatser nu tog sin första etappseger för 2016. Sebastien Loeb körde in som tvåa och tog över ledningen totalt eftersom Stephane Peterhansel, även han Peugeot, var fyra. Nasser Al Attiyah, MINI, slutade trea på etappen.

– Vi hade problem med motorn under den andra delen av etappen, säger Sebastien Loeb.

– Bilen fungerade inget vidare, men det gick. Vi tappade koncentrationen och gjorde en miss i navigeringen. Vi lyckades inte med allt vad vi ville, men vi leder och det är det som räknas.

Favorit till sjukhus

För mc-förarna var det en tuff etapp. Det regnade väldigt mycket och etappen avbröts när ungefär 20 motorcyklar nått målet, vann gjorde överraskningen Antoine Meo, före Paulo Goncalves. För gårdagens tvåa, Matthias Walker slutade tävlingen illa. Han kraschade och fick föras till sjukhus med ett brutet lårben. För hans del är tävlingen över.

Nu är halva Dakarrallyt genomfört och i morgon väntar en vilodag innan tävlingen återupptas på måndag.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM