Sportbladet

Domare – man får blåsa för hakningar

SPORTBLADET

Elitserien är hetare än någonsin. Foppa, Salo,”Zäta” och alla andra stjärnor har fått hockeypubliken att vallfärda både till arenorna och till tv-apparaterna för att se den nya, fräcka elitserien.

Men allt kan falla i bitar.

Allt kan falla i bitar om inte domarna sätter sig ned före varje match i sina domarrum och studerar en liten skrift kallad officiell regelbok.

För trots skickliga spelare, bra sändning och höga förväntningar så blev matchen mellan Malmö och Mora ett sömnpiller fram till förlängningen.

Anledningen? Att domare Marcus Vinnerborg konstant vägrade blåsa för de tiotals hakningar och fasthållningar som drog ned tempot och förstörde nöjet både för oss åskådare och spelarna själva.

Ska hockeyn dra nytta av NHL-konflikten i den utsträckning man kan, måste man låta lirarna få utrymmet och möjligheten, och därigenom locka oss i den breda massan att köpa en match på pay-per-view.

Vi vill se artister, inte fasthållningar, Vinnerborg.

För två veckor sedan ville jag lägga ner Uefa-cupen. Så har ju ännu inte blivit fallet – men jag har svårt att se någon som försvarar den turneringen efter gårdagens match mellan Elfsborg och Dynamo Zagreb.

Tristare och mer ointressant får man leta efter. Ett kroatiskt lag som bara bevakade och ett svenskt som inte kunde. Dessutom bara 1 616 personer på Ryavallen... Snark.

De enda som förtjänar beröm är Kanal 5:s allt mer tajta och samspelta team. På stadig frammarsch!

Jonas Bladh

ANNONS

Har du en dyr bilförsäkring? Jämför och se om du kan få billigare alternativ här.

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet