Veterantrio fick fart på jumbogänget

SPORTBLADET

Motala besegrade Katrineholm

Sist i allsvenskan - men sprudlande av glädje och nyvunnet självförtroende.

IFK Motala har höjt sin klass - och medelålder - rejält.

Klubben som i början av november knappt lyckades få ihop fullt lag besegrade under torsdagen Katrineholm med utklassningssiffrorna 7-1.

- Folk får gärna räkna bort oss, men vi vet vad vi kan, säger Motalatränaren Håkan Rohlén.

Mot KSK gjorde IFK-trotjäranren Thomas Påhlsson, 37, comeback i IFK. Dessutom var Ola Persson, 37, och Stefan Ekberg, 32, tillbaka i truppen.

- Äntligen blir det konkurrens om platserna, det är det vi saknat tidigare, säger Rohlén.

Ingen i veterantrion svarade för någon fullträff mot KSK. Men insatserna gick inte att klaga på. Och målen kom ändå. I paus ledde IFK med 2-0 efter mål av Peder Mannerberg, nyförvärv från Tranås, och Erik Ågren. Efter paus gav Teijo Laitinen Katrineholm hopp med ett reduceringsmål. Men IFK tog snabbt över igen och rann ifrån till hela 7-1. Mannerberg och Jonas Eriksson svarade för två mål var.

- Vi gjorde en riktigt bra match idag. Den positiva energi som det här skapar är det viktigt att vi tar med oss. Nu lyckas vi göra sju mål i en match, tidigare har det blivit 29 på tretton, säger Håkan Rohlén.

- Det finns potential i den här truppen och vi vet vad vi kan. Nu ska vi sätta oss ner och diskutera målsättning inför Superallsvenskan. Det är viktigt att komma till de matcherna med en positiv känsla i truppen.

Katrineholm, som startade allsvenskan bra, slutade sjua i södergruppen och får ta med sig en bonuspoäng till Superallsvenskan. Motala saknar inför omstarten poäng - men inte självförtroende.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy