Nej, Vetlanda är inte nöjda än...

SPORTBLADET

Lagkaptenen för skrällaget: Slå ur underläge passar oss perfekt

Foto: ETT GOTT SKRATT FÖRLÄNGER LIRET... Vetlandas lagkapten Stefan Nordén får hjälp upp av Brobergs finländska landslagskeeper Pasi Hiekkanen. Nordén och Vetlanda reste sig och vann premiären med klara 6–1.

Vetlanda tippades inför säsongen i botten av södra allsvenskan.

Den serien vann VBK.

Och segertåget fortsätter. Efter säkra 6-1 borta mot Broberg leder plötsligt Vetlanda elitserien.

– Vi vann ju allsvenskan och tänker fortsätta på samma sätt, säger lagkaptenen Stefan Nordén, 36.

Hammarby, Sandviken, Edsbyn – så har topptrion sett ut i de flesta tidningstipsen inför elitserien.

– I Söderhamn trodde de till och med att Broberg skulle komma bland de fyra bästa. Det här måste vara första gången någonsin som södergruppens segrarlag tippas komma sexa-sjua i Elitserien, säger Nordén.

– Men det passar oss perfekt. Skrivs man upp kan man luras in i en fälla och tro att man är betydligt bättre än vad man är.

Vetlanda inledde matchen kraftig medvind på ett blåsigt Hällåsen. De första minuterna radade bortalaget upp målchanser, men Brobergsmålvakten Pasi Hiekkanen stod i vägen och istället kunde hemmalaget efter fem minuter ta ledningen genom Pär Fahlén.

Christoffer Edlund och Björn Einarsson såg ändå till att VBK gick till pausledning med 2-1.

– Och i andra var det inget snack om det. Vi spelade med stort lugn och lyckades med våra kontringar. Dessutom visade vår exekutor Rolf Hedberg än en gång hur fantastiskt stabil han är på fasta situationer, säger Nordén.

Pang – och pang igen

Det var Hedberg som avgjorde matchen en dryg kvart efter paus. Inom loppet av två minuter slog 31-åringen in en hörna och en straff - VBK-liberons mål nummer 14 och 15 för säsongen. Efter 1-4 var Broberg ett slaget lag.

– Vi vinner, men tar det ändå med ro. I andra klubbar jag spelat i har det snackats om SM-guld efter en vinst och om degradering efter en förlust. Så är det inte här. Vi är ödmjuka inför de uppgifter vi ställs inför, säger Stefan Nordén.

– I slutändan tror jag ändå inte att vi kan störa de stora, men fyra, femma, sexa är ingen omöjlighet. Och vi kommer att fortsätta ställa till det för de tippade topplagen.

Sportbladet

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy