Ericsson straffad – igen: ”Jag ska ändå ta poäng”

avAnna Andersson

Publicerad:

GP2-svensken har laddat om

Foto: Isport International
Marcus Ericsson.

Premiärhelgen var en katastrof.

Och Marcus Ericsson straffas även i helgens lopp.

– Målet är ändå att ta poäng, säger han.

I fjol ställdes GP2-loppet i Bahrain in, i år är GP2-killarna (precis som F1) tillbaka i ökenlandet. Det är dags för säsongens andra tävlingshelg och Marcus Ericsson kommer till banan med ett tungt bagage. Han flyttas tillbaka tio platser i fredagens kval eftersom han straffades efter en kollision under premiärhelgen.

– Jag vet att det blir en mycket svår helg eftersom jag flyttas tillbaka efter kvalet, säger Marcus Ericsson.

– Men kan jag starta någonstans mitt i fältet och förhoppningsvis köra upp mig till plats åtta så ser det bra ut inför det andra racet. Jag kan inte göra så mycket mer än mitt bästa.

Är du bitter på bestraffningen?

– Premiären var egentligen en helg då det mesta som kunde gå fel gick fel. Sedan fick jag en tveksam bestraffning också, men nu är det bara att se framåt. Jag vet ju att jag tog min hittills enda seger från ett svårt läge. Då startade jag sist i det första racet, körde upp mig och vann sedan det andra. Så jag hoppas på något liknande, säger iSportföraren.

Tävlar i Bahrain

GP2-killarna ska nu tävla i Bahrain under två helger i rad, det är en bana som Marcus Ericsson aldrig kört på tidigare och det kan förekomma problem med dels de höga temperaturerna och dels med sand som kan blåsa in över banan och försämra greppet.

– Vi får väl se lite hur väderförhållandena är och hur banan kommer att påverkas av sanden, däremot är jag inte så orolig för värmen. Vi har samma gummiblandningar som vi hade i Malaysia så det är inget nytt.

– Jag har kört banan i simulator och jag tycker att den verkar vara rätt kul. Jag är övertygad om att jag kommer in i det ganska snabbt.

Kvalet körs under fredag eftermiddag och sedan är det tävlingar under lördag och söndag.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

GP2