Här laddar hon för årets match

SPORTBLADET

Mindre respekt – så ska Hanna Sillén slå Katrina Teer

På lördag slåss hon inför 8 000 personer på Hovet.

I går laddade Hanna Sillén, 35, upp mot Paolo Roberto.

– Jag vet inte så mycket om min motståndare, men jag vet att hon inte är bättre än mig, säger Sveriges bästa kvinnliga mma-fighter.

Foto: Foto: ULF HÖJER
drillas av paolo Mma-fightern Hanna Sillén sparrar med Paolo Roberto inför Rumble of the Kings, där hon möter Katrina Teer (USA). ”Jag får inte köra efter hennes spel utan mitt eget”, säger Hanna.

Hon kör sitt första av tre pass för dagen. Boxningssparring med självaste Paolo Roberto. På lördag ska Hanna Sillén gå karriärens sjätte professionella mma-match. Men hon är knappast någon nybörjare. Bakom sig har hon hela 53 matcher i wushu, brasiliansk jiujitsu och boxning.

– Efter wushu-tävlingen vid OS i Peking kände jag att jag blir inte så mycket bättre här. Jag behövde en nytändning så jag började med brasiliansk jiujitsu. Efter ett tag testade jag några mma-pass och jag gillar ju att slå och sparka. Jag bestämde mig för att ska jag köra mma, så ska jag satsa, säger Hanna.

Hade knappt idrottat

Det låter naturligt – steget från wushu till mma är det fler än Hanna som tagit. Ändå är det lite märkligt hur den blyga tjejen från Enskede, som mest intresserade sig för teckning och foto, vid 23 års ålder föll pladask för kampsporten.

– Mina föräldrar är mer kulturella och inte alls intresserade av idrott och det var inte jag heller. Jag är fortfarande inte det egentligen. Men jag har alltid varit en väldigt fysisk person, gillat att klättra och röra på mig och när jag började med kampsport så var det bara rätt liksom.

På lördag slåss hon inför 8 000 personer i Rumble of the Kings-galan på Hovet. Det blir en av Hanna Silléns största matcher i karriären. Men motståndet, Katrina Teer från USA, bryr hon sig inte så mycket om.

Inte för mycket respekt

– Jag vet att hon inte är bättre än mig. Hon kan vara bättre på något, men vet man om att någon har en styrka så finns risken att man blir försiktig och rädd. Förväntar man sig inte att något specifikt ska komma så har man inte lika mycket respekt för det, och då kan man ta det.

ARTIKELN HANDLAR OM

MMA