Adam Scott leder – Hanson bäste svensk

Publicerad:

På delad 6:e-plats i Brittish Open: ”Blåste och var kallt”

Foto: GETTY SPORT
Peter Hanson.

Årets British Open är igång.

Och det var australiern Adam Scott som öppnade starkast.

Peter Hanson är bäste svensk på en delad sjätteplats.

Australiern Adam Scott satte ribban tidigt under första dagen av British Open på Royal Lytham utanför Blackpool. Scott gick runt på 64 slag, sex under par, och har ledningen efter första dagen före Paul Lawrie, Skottland, Zach Johnson, USA och Nicolas Colsaerts, Belgien, alla på fem under par.

– Jag trodde inte att jag skulle spela så här, sade Scott efter sin starka första runda.

Och han var på väg att bli historisk. Inför de avslutande två hålen låg han på sju under par, ingen spelare har tidigare gått en runda på mindre än 63 slag i en majortävling för herrar. Men par på 17:e och en bogey på 18:e gjorde att Scott stannade på 64 slag, tangerat banrekord.

– Jag har inte uppnått mitt mål med att vinna någon major än, sade han.

Woods tillbaka

Tiger Woods var tillbaka i den brittiska majorn efter att ha varit knäskadad förra året. Woods öppnade tävlingen mycket starkt och var fyra under par efter nio hål. Men den andra halvan gick mera trögt för amerikanen, som slutade på tre under par.

Fjolårssegraren Darren Clarke öppnade svagt med sex slag över par.

För svenskarnas del var det Peter Hanson som glänste mest. Hanson öppnade med en 67-runda, tre under par, och ligger delad sexa tillsammans med Tiger Woods, med flera. 34-årige Hanson startade med fyra birdies och två bogeys på de första nio hålen. Under andra halvan blev det två birdies och en bogey för Hanson. Han gick sin runda på eftermiddagen, då vädret blev något kyligare.

Vinner inte på torsdagen

– Det blåste lite mer och blev lite kallare, så det var absolut lite tuffare för oss. Men det var fortfarande klart spelbart och det gick att göra birdies där ute, säger Hanson till golf.se och fortsätter:

– I morgon är det en ny dag. Tävlingar vinner man inte på torsdagen, utan på söndagen.

Fredrik Jacobson gjorde också han en stark runda – 69 slag, ett under par och ligger på 18:e plats. Carl Pettersson och Alex Norén gick båda på ett över par, delad 54:e plats, och Daniel Chopra gick på tre över par, vilket gav honom en delad 99:e plats.

TT

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Golf