Göransson byter till rally

avAnna Andersson

”Största utmaningen i min karriär”

Foto: Foto: Scanpix
Richard Göransson

Richard Göransson byter gren.

Till WRC.

– Det här blir den största utmaningen i min karriär, säger han.

Den flerfaldige STCC-mästaren gjorde succé när han var tvåa i PWRC-klassen under svenska rallyt 2011. Till nästa års tävling antar han en ännu större utmaning. Han ska köra WRC.

– Det här blir den största utmaningen i min karriär och jag skulle ljuga om jag inte säger att jag är nervös. Jag tävlade ju i rally för första gången för bara drygt ett år sedan, säger Richard i ett pressmeddelande.

Han ska köra en MINI John Cooper Works WRC och han kör för det brittiska teamet Prodrive.

- Jag har nu varit i toppen i racing under flera år och för mig är det viktigt att jag fortsätter att utvecklas som förare, och rally är ett sätt att göra det på. Jag lär mig att improvisera mer, möta olika förhållanden på ett bättre sätt och att snabbare kunna fatta rätt beslut. Rally är fortfarande något helt nytt för mig och WRC är det största man kan köra, det är rallyts Formel 1, säger Richard.

Även Prodrive är nöjda med samarbetet - som är för svenska rallyt, sedan ska Richard Göransson satsa på den nya serien TTA.

- Prodrive är glada att få arbeta med en förare med så stor talang som Richard har, säger Prodrives Richard Taylor.

- Även om han mest är van vid torr asfalt så har han nyligen skaffat sig erfarenhet av att köra vinterrally och vi vet att vår MINI WRC bil är lätt att köra och är säkra på att han kommer att kunna anpassa sig till den. Vårt mål är att hjälpa Richard till sin bästa placering någonsin i Svenska Rallyt.

Tävlingen avgörs i Värmland mellan den 9 och 12 februari och start och mål sker i Karlstad.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally