Northug tar hjälp av lillebror i Vasaloppet

Av: Sara Fridholm

Publicerad:

Lillebror Tomas ska ge bort sin stav om något händer

Tomas Northug.
Foto: BILDBYRÅN
Tomas Northug.

Petter Northug, 26, tar hjälp i Vasaloppet av sin lillebror, Tomas, 21.

Lillebror Northug ska åka loppet som hjälpryttare för sin storebror med mat, dryck och sin stav om Petters skulle gå sönder.

Foto: SCANPIX
Petter Northug.

Om Petter Northug ska starta i Vasaloppet har varit en återkommande fråga de senaste dagarna. På grund av magproblem fick norrmannen avbryta sitt träningsläger i Italien i torsdags. Men det verkar bli start för skidstjärnan på söndag med hjälp av sin lillebror, Tomas.

– De kommer inte prata om familjerelationer direkt när de åker, säger Northugs presschef Otto Ulseth till TV2 Norge.

Sent avhopp

Från början skulle Magnus Moholt varit Petter Northugs hjälp i spåret men han ska åka med på världscup-tävlingar i helgen. Då får lillebror Northug rycka in och finnas till hands för sin bror. Ulseth tvekar inte på att brodern kommer göra ett bra jobb.

– Jag är övertygad att han kommer göra det, säger han till TV2 Norge.

Bröderna har samma längd på staven och Tomas ska finnas tillgänglig och ge honom sin stav om en olycka skulle vara framme för stjärnan.

Vara redo med mat

Dessutom ska Tomas vara redo med mat och dryck när han kan behöva det. Frågan är hur länge lillebror Northug orka hänga med sin storebror i skidspåret.

– Tomas är en bra skidåkare, och särskilt bra på att staka. Han kan förmodligen inte hänga med hela vägen, men en 4-5 mil kanske, spekulerar TV2:s skidexpert Johan Kaggestad.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN