Förbundskaptenen Thomas Engdahl lider med Olsson

SPORTBLADET

Tycker att de var rätt att ställa in comebacken

Friidrottens förbundskapten Thomas Engdahl lider med Christian Olsson.

– Ett EM på hemmaplan i Göteborg kommer aldrig mer att komma tillbaka under hans karriär, så känslomässigt blir det ju extra jobbigt för honom. Hade det här mästerskapet gått i Rom tror jag inte att han hade brytt sig så mycket.

TT träffar förbundskaptenen under det stora EM-lägret i Monte Gordo. Där finns stjärnor som Carolina Klüft, systrarna Kallur, Alhaji Jeng och Linus Thörnblad. Totalt finns ett 80-tal aktiva på plats i Portugal.

Men Christian Olsson hade åkt till Doha i Qatar för att få äntligen tävla igen på torsdag. Men på träning slog han upp sin efterhängsna fotskada.

– Det är oerhört tråkigt. Jag förstår att det här är väldigt frustrerande för honom. Det är ju bara 90 dagar kvar till EM, säger Engdahl.

TT: Christian har varit borta sedan hösten 2004. Tror du att han kan komma tillbaka?

– Jag hoppas det hela tiden, men det har jag ju gjort länge nu. Jag är egentligen inte orolig för att hans idrottskarriär är över, men frågan är hur lång tid det tar att läka och om Christian själv orkar. Men den Christian jag har träffat den senaste tiden har verkligen längtat efter att få tävla igen, så jag tror inte att han viker ner sig.

Engdahl tycker Olsson gjorde rätt som ställde in tävlingscomebacken:

– Det är rätt att han inte chansar. Vi får se vad det betyder för framtiden, efter att han träffar läkaren. Men det är klart att det inte är något positivt besked.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Friidrott