Motorsport

Femte raka för Loeb

SPORTBLADET

Petter Solberg bara nia

Sebastien Loeb i en Citroën dominerar fullständigt i rally-VM. På söndagen körde fransmannen hem sin femte raka VM-seger när han vann Akropolisrallyt, något som ingen lyckats med tidigare. Loeb, som vann VM i fjol, drygade ut ledningen i årets mästerskap till 23 poäng före norrmannen Petter Solberg, som slutade först på nionde plats.

Loeb var snabbast på tolv av de 19 specialsträckorna och vann med 1.36 före finländaren Toni Gardemeister. Gardemesiter avancerade därmed till delad tredje plats i VM-ställningen tillsammans med estländaren Markko Märtin.

Bäste svensk blev Daniel Carlsson med en 14:e plats, drygt 21 minuter efter vinnaren. Carlsson inledde rallyt bra och låg på nionde plats efter tre specialsträckor men sedan gick drivaxeln av på hans Subaru. Carlsson gjorde sedan en omstart i lördags.

Ytterligare sju minuter efter och på 15:e plats kom PG Andersson, men det räckte för att vinna juniorklassen. Andersson vann med 2.50 före Guy Wilks och gick upp i ledning i JVM-serien på 25 poäng, två före britten.

Tobias Johansson låg länge på tionde plats, men tvingades bryta på den 16:e sträckan.

TT-AFP

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Motorsport

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport