Skrällgänget Houston Astros klara för World Series – får möta Chicago White Sox

SPORTBLADET

Slog ut storfavoriterna Cardinals

Det blir skrällgänget Houston Astros som ställs mot Chicago White Sox i basebollens World Series. Astros slog storfavoriterna St Louis Cardinals med 5–1 natten mot torsdag och vann matchserien med 4–2.

I en sport där många lag bildades ungefär samtidigt som general Custer slogs för sitt liv vid Little Big Horn är Houston Astros en relativ nykomling. Klubben gör sin 44:e säsong i MLB, och platsen i World Series är den första någonsin.

Faktum är att lagets störste stjärna, pitchern Roger Clemens, är jämnårig med klubben.

I natt var det dock inte han utan Roy Oswalt som stod på pitcherkullen, med ett lysande resultat. Han tillät bara St Louis tre träffar och en poäng på sju omgångar och klev av matchen när Astros ledde med 5–1.

Biggio – en trotjänare

En av matchhjältarnna, 40-årige Craig Biggio, har spelat hela sin karriär i klubben. Biggio har spelat 2 564 grundspelsmatcher i Astros – mer än någon annan i basebollhistorien gjort utan att komma till World Series.

– Jag har varit här i arton år nu. Det är en lång tid, men det här var värt att vänta på, sa en segerrusig Biggio.

I finalen, som startar natten mot söndag möts alltså två skrällgäng utan någon riktig mästerskapsrutin.

Vad som talar för Houston är kanske att deras två stjärnpitchers, Clemens och Andy Pettitte har mer rutin från World Series än de två finalklubbarna tillsammans. Dels från deras tid i New York Yankees och i Clemens fall även med Boston.

– Det är helt otroligt. Jag och Andy bara stirrade på varandra när det var klart.. Visst vi har gjort det här förut, men vi är stolta över att få hjälpa folk som väntat så länge på en World Series, sa Roger Clemens.

Patrik Johansson