21-årig norrländska vann välgörenhetsturnering

SPORTBLADET

Slipper ta studielån och ger 45 000 till välgörenhet

Hur många studenter drömmer inte om att slippa ta studielån? Och hur många drömmer inte om att kunna få ge ett stort bidrag till välgörenhet?

Båda sakerna blev verklighet för 21-åriga Elisabeth Lindberg förra söndagen då hon vann PartyPoker.coms stora välgörenhetsturnering.

Elisabeth Lindberg är 21 år och kommer från Skellefteå. Just nu pluggar hon filosofi i Umeå, men till hösten bär det av söderut till Uppsala där hon ska läsa meteorologi.

- Jag trodde först att allt man vann gick till välgörenhet. Men så efter ett tag - när alla andra spelare började tala om vad de skulle göra med pengarna om de vann - då insåg jag att man kunde vinna mycket till sig själv också, berättar Elisabeth Lindberg.

De 45 000 som Elisabeth vann att som privatperson ge bort har hon valt att donera till en stor godkänd välgörenhetsorganisation.

- Det är ju verkligen helt fantastiskt att få ge bort så mycket pengar. Jag valde att ge pengarna till en organisation som jag redan idag stödjer. Det är en organisation som känns bra och säker.

Elisabeth spelar på PartyPoker.com lite då och då sedan ungefär ett år tillbaks. Hon har hittills bara varit med i turneringar som har gett runt 100 dollar, men nu vann hon alltså betydligt mer än så. Och hon visste direkt vart pengarna skulle gå.

- Det kanske inte låter så roligt men nu slipper jag ta studielån i höst, för mig är det jättemycket värt.

Även på PartyPoker gläder man sig åt Elisabeths vinst:

- Vi blir alltid extra lyckliga när vinnare använder pengarna till begåvade och behjärtansvärda saker. De flesta av våra spelare är relativt välbeställda, så vi vill gärna uppmana alla pokerspelare att följa Elisabeths exempel och dela med sig till dem som har det svårare, säger Peter Kamstedt på PartyPoker.

Den totala prispotten var på 90 000 kronor och delades av två vinnare.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker