Hatmötet

SPORTBLADET

Nu ska Smederna ge igen för Bajens värvningar

Världsstjärnan Nicki Pedersen lämnade Smederna för Bajen Speedway och relationen mellan klubbarna blev minst sagt frostig.

I kväll möts de båda lagen i elitseriens första hatmöte.

– Killarna är rejält taggade och vill nog visa dom ett och annat, säger Bajens sportchef Per Jonsson.

Foto: Jerker Ivarsson
stor snackis Pedersens övergång från Smederna till Bajen väcker fortfarande starka känslor. Pengahungrig, eller blev han borttvingad?

Tillsammans med ytterligare en dansk, Jesper B. Jensen, valde världsmästaren från 2003 Nicki Pedersen att lämna Smederna för att gå till nykomlingen Bajen Speedway inför säsongen. Övergången fick stor uppmärksamhet och Smederna anklagade Bajen för att trissa upp förarnas löner.

Per Jonsson, sportchef i Bajen, är av en annan uppfattning:

– De blev mer eller mindre utsparkade, deras löner skulle sänkas och vi kunde ge ett bättre erbjudande, säger han.

Derbykaraktär

I kväll möts de båda lagen för första gången på Gubbängen, en match av derbykaraktär och där en hel del prestige står på spel.

– Visst är det lite speciellt att köra mot våra tidigare förare. Är det någon match vi inte vill förlora så är det den här, säger Smedernas lagledare Pierre Gustafsson.

– Nu vill alla visa hur pass bra de är, säger han.

I Bajen är det liknande tongångar.

– Killarna är rejält taggade och några vill nog visa dom ett och annat. Smederna vill säkert inget hellre än att slå oss, men det ska vi sätta stopp för, säger Per Jonsson.

Eskilstunalaget har fått en bra inledning på säsongen och vann sina två matcher mot Luxo Stars. Än så har man inte visat några tecken på att sakna Pedersen.

– Jag tycker att vi har ett bättre lag i år. Med Nicki Pedersen var vi ett mer toppat lag, nu har vi en större bredd där alla kan gå in och ta poäng i samtliga matcher, säger Gustafsson.

Kaxiga – utan seger

Bajen, som inför säsongen gick ut med den kaxiga målsättningen att vinna elitserien, har haft det tuffare. Två förluster på lika många matcher.

– Vi är revanschsugna. Vi har haft problem att komma i väg i starten, men har bytt motorer nu och det ser bra ut. Vi ska göra allt för att vinna den här matchen, säger Per Jonsson.

De preliminära laguppställningarna på Gubbängen i kväll:

Janna Roosch Haraldsson ([email protected]

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Speedway