Sportbladet

Tjejerna regerar i svensk trav-tv

SPORTBLADET

Jag har skrivit att några av sport-tv:s bästa jobbar i TV4:s travsändningar. Och jag har skrivit att travsändningarnas allra bästa är tjejer.

Det står jag fast vid.

Här är de allra främsta:

1) Jessica Almenäs. Före detta fotomodell som 2002 började jobba med ”Vinnare” utan något större tidigare intresse. Nu står hon för kunskap och engagemang. Jessica visar sådan inställning att hon har fått gå vidare och leda galor och ”Nyhetsmorgon”, men hon tycker samtidigt att travprogrammen är så roliga att hon inte vill lämna dem.

2) Linda Rosenquist. Storåtjejen har omfattande traverfarenhet. Hon fick dra ett större lass och utvecklades när Jessica födde Jack. En programledare och reporter som visar proffsighet. Tyvärr har Linda, före detta Erlandsson, inte synts så mycket i rutan den senaste tiden och är på väg att tappa på en sådan här lista.

3) Johan Edlund. I Sportbladets årssummering av sport i tv 2005 utnämnde jag Jessicas sambo till bästa kommentator. Framförallt för mångsidigheten och den skola som travrefererande gett honom. Nu blir det svårt att rankas lika högt igen med tanke på det jättelika steg Chris Härenstam tog under fotbolls-VM. Men Edlunds energi och kunskap håller fortfarande hög klass både när det gäller trav och andra sporter.

4) Micke Nybrink. Ännu bättre i skrift, men här har trav-tv någon som vågar kritisera, är tuff och gillar att vara retsam. Ovärderligt för trovärdigheten och intresset.

5) Åsa Elmroth. En trav- och spelintresserad tjej som håller på att utvecklas till något stort. Hennes intervjuer och reportage gör det intressant för många fler än vad många fackmedia ofta gör.

Finns det fler? Finns det dåliga? Självklart.

Låt mig nu i alla fall nämna en bubblare. Det är kusken Erik Adielsson som i sina V75-tips på fredagskvällarna visar stor tv-talang.

Nu kommer mejlen. De som instinktivt och onyanserat tycker att TV4 aldrig kan göra något bra. Och de som tycker att yngre tjejer minsann inte ska tro att de är något och kan lära en kille, man, gubbe något.

Trav är inte grabbigt. Här tävlar män och kvinnor och hingstar och ston och valacker mot varandra.

Mattias Karlsson

ANNONS

Hockey-VM dominerar dagens Powerplay. Hur sitter dina tecken? Syna kupongen och gå för åtta rätt!

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Powerplay

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet