Ny fast situation fällde Isaksson

SPORTBLADET

Zagreb

Nio matcher och bara två insläppta mål.

När VM-kvalet snart summeras heter en av hjältarna Andreas Isaksson - trots de två förlusterna mot Kroatien.

Visst, Zlatan Ibrahimovic har gjort sina drömmål, Olof Mellberg har hållt ihop det svenska försvaret och Henrik Larsson har enkelt varit Henke - men det är Andreas Isakssons nollor som sett till att landslaget genomfört ännu ett bra kvalspel.

Men för andra gången mot Kroatien räckte det inte.

På Ullevi i fjol tvingades "Isak" se Darijo Srna slå in en frispark - på Maksirimstadion i Zagreb slog samme Srna in en straff.

Trots den starka kroatiska inledningen så fick inte Isaksson så mycket att göra.

Det svenska försvaret var kompakt, Teddy Lucic mycket bra som mittback och även Alexander Östlund på högerkanten överträffade sig själv.

Först efter en dryg kvarts spel fick Isaksson något att göra.

Efter 17 minuters spel räddade han ett lurigt skott från Ivan Klasnic. Werder Bremen-anfallaren sköt på halvvolley mot mål via en studs i gräset - men Isaksson läste studsen.

Niko Kranjcar provade sedan med ett skott utifrån, men Isaksson var med även då.

Sverige har nu en målskillad på 27-3 - men trots att Isaksson varit ordinarie hela kvalspelet så är det faktiskt Magnus Hedman som släppt in det där tredje målet.

I mötet mot Island förra hösten tvingades Isaksson byta redan efter dryga 20 minuters spel på grund av skada - och därmed är det bara de två målen mot Kroatien som han släppt förbi sig.

Niclas Johansson/TT