Favoriten utslagen av doldis: ”Totalt orädd”

avPelle Strandman, TT

Foto: Andy Brownbill / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Danielle Collins står för Australian Opens hittills största skräll. Amerikanskan krossade världstvåan Angelique Kerber.

Största skrällen hittills i Australian Open är ett faktum.

Världstvåan Angelique Kerber krossades av 35-rankade amerikanskan Danielle Collins.

– Jag gick ut totalt orädd, säger Collins.

Danielle Collins, 25, är på väg mot sitt stora genombrott.

Den amerikanska doldisen hade inför årets upplaga av Australian Open aldrig tidigare vunnit en match i en grand slam-turnering.

Nu är hon plötsligt klar för kvartsfinal.

Detta efter en rejäl knall tidigt i morse i Melbourne där Collins fullständigt körde över den tyska världstvåan Angelique Kerber med 6–0, 6–2 i en match som var över efter 56 minuter.

”Gav mitt allt”

– Jag kunde inte spela min tennis, mitt stabil spel. Jag rörde mig inte bra. Min serve var inte lika bra som den har varit de senaste dagarna, säger Kerber, en av förhandsfavoriterna i turneringen, enligt BBC.

Desto gladare var Collins som nu är vidare från den fjärde omgången och ställs mot antingen Sloane Stephens eller Anastasija Pavljutjenkova.

– Jag gick ut totalt orädd och gav mitt allt, säger Collins.

– Jag kanske inte hade vunnit en grand slam-match innan den här turneringen men jag måste säga det att jag tror att det bara kommer fortsätta.

▪▪▪

Robert Lindstedt vann nattens svenskduell i Australian Open. I par med Kristina Mladenovic besegrade han Johanna Larsson och Dominic Inglot i mixeddubbelns första omgång. Segersiffrorna skrevs till 6–2, 6–2.

Det blev en liten revansch för den svenske dubbelspecialisten, som tillsammans med Matthew Ebden åkte ut i första omgången i herrdubbeln. Lindstedt vann Australian Open 2014, då i par med Lukasz Kubot.

Johanna Larsson får å sin sida trösta sig med att hon är kvar i damdubbeln. På måndag möter hon och Kirsten Flipkens paret Timea Babos/Kristina Mladenovic.

ARTIKELN HANDLAR OM