Konståkaren stängdes av – dog dagen efter

avDaniel Sörensen

Konståkningsvärlden är i stor sorg.

Amerikanske mästaren John Coughlin har dött – 33 år gammal.

Hans familj, konståkningsfamiljen och jag förlorade en speciell man som levde sitt liv med integritet och vänlighet”, skriver hans gamla tränare Dalilah Sappenfield.

Den amerikanske paråkaren John Coughlin – som tidigare vunnit de nationella mästerskapen 2011 och 2012 – dog i fredags. Han blev 33 år gammal.

Dagen innan han avled blev han tillfälligt avstängd från konståkningen av US Center for SafeSports, som kämpar mot sexuella övergrepp och andra typer av övergrepp inom idrotten. CNN skriver att anledningen till att han blev avstängd är okänd, men att det rör sig om någon form av anklagelse som riktats mot honom.

1 av 2 | Foto: Rick Bowmer / TT

Vi chockas av nyheten att den tvåfaldiga amerikanske mästaren John Coughlin har dött. Vi lämnar våra kondoleanser till hans pappa Mike, hans syster Angela och resten av familjen. För att visa respekt för familjen väljer vi att inte kommentera ytterligare förrän senare”, skriver det amerikanska konståkningsförbundet i ett uttalande.

Sörjs av sin gamla tränare

Hans död sammanföll med att de amerikanska mästerskapen i Detroit startade.

På Facebook skrev hans gamla tränare Dalilah Sappenfield ett sista farväl till John Coughlin:

I går nåddes jag av det mest förlamande, förkrossande och hjärtekrossande samtalet någonsin. Hans familj, konståkningsfamiljen och jag förlorade en speciell man som levde sitt liv med integritet och vänlighet”.

”Måste skydda de som utövar vår sport”

Randy Gardner, som vunnit paråknings–VM och varit med i OS två gånger, sörjer också Coughlin.

Oavsett hur du ser på det så är det tragiskt. Anklagelserna mot honom är fortfarande inte kända, vi vet fortfarande inte hur han mådde. Jag mår inte bra när jag hör om det här, för vi måste samtidigt försöka skydda de som utövar vår sport”, skriver han.

ARTIKELN HANDLAR OM