AIK avbryter försöken att värva Haksabanovic

Avslöjar: Förhandlingarna med West Ham döda

avLinn Nordström, Patrik Brenning

Publicerad:

Det blir ingen Sead Haksabanovic i AIK.

Enligt Sportbladets uppgifter har förhandlingarna med West Ham kraschat.

– Jag uttalar mig inte överhuvudtaget, säger AIK:s sportchef Björn Wesström.

Sead Haksabanovic kommer inte att förstärka AIK just nu. Mediauppgifter i Sverige har gjort gällande att en affär med West Ham varit mer eller mindre klar, det har till och med påståtts att Haksabanovic skulle presenteras för AIK den här veckan, men nu kan Sportbladet avslöja att affären är död.

Inte överens om ekonomin

Enligt två av varandra oberoende källor som Sportbladet varit i kontakt med har AIK inte lyckats komma överens med West Ham kring en låneaffär med köpoption. Det som försvårat affären är dels de 30 miljoner kronor West Ham betalade för Haksabanovic när han anslöt från Halmstad 2017 men även den lön den eftertraktade talangen då fick.

Den engelska klubben vill ha tillbaka pengarna vid en försäljning eller att den inlånande klubben står för en stor del av Haksabanovics lön vid en utlåning. Något AIK inte vill göra.

– Jag uttalar mig inte överhuvudtaget om vi varit i förhandlingar eller om det kommer bli några. Jag har ingenting att säga om det. Vi jobbar på hitta lösningar för vår spelartrupp men vem eller vilka vi pratar med stannar mellan oss, säger AIK:s sportchef Björn Wesström.

Du har tidigare uttalat en beundran för Haksabanovic. Är det realistiskt att få honom till AIK?

– Det finns många spelare jag tycker är bra som inte spelar i AIK, säger Wesström.

När kan ni presentera nästa nyförvärv?

– När det är en tillräckligt bra affär och en tillräckligt bra spelare som passar vår modell. Det är det som är det centrala. Vi fortsätter att jobba strategiskt, det har vi gjort länge och det är därför vi varit framgångsrika. Så det tänker vi fortsätta med.

En till svensk klubb dragit sig ur

Även en annan allsvensk klubb ska enligt Sportbladets källor ha varit intresserade av Haksabanovic men även de har misslyckats med att komma överens med West Ham om ett avtal.

Sead Haksabanovic som hunnit bli 19 år befinner sig nu i ett prekärt läge. Mittfältaren har inte lyckats slå sig in i West Hams a-lag och lånades därför ut till Malaga inför den här säsongen. Det avtalet bröts dock nyligen då svensken inte fick någon speltid heller i den spanska klubben.

Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM