Annas motorlista

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

POLE POSITION:

1) Jenson Button

Monacos GP, årets glittrigaste lopp och en playboy i VM-ledningen. Kan det bli bättre?

– Vår bil fungerar bra i långsamma kurvor, vår motor har bra tryck och paketet är bra att köra, det är enormt viktigt på en bana med så många kurvor, säger teamchef Ross Brawn.

Kan det bli Brawnseger igen?

2) Sebastian Vettel

Red Bull kommer med sin nya dubbla diffusor till Monaco. Nu ska teamet som hittills kört utan KERS och utan den mirakulösa diffusorn verkligen kunna angripa. Tysken är en av få som möjligen kan hota Button i mästerskapet och den nya detaljen ska kunna ge ett par tiondelar per varv. Spännande.

3) Fernando Alonso

Pratar allt mer om Ferrari och det mesta tyder på att han har en förarplats där 2010 - om teamet stannar i F1:

– Jag vill vinna och sitta i den bästa bilen. Ferrari har bevisat att de bygger den bästa bilen, de har vunnit åtta av tio mästerskap, säger han till AS.

– De kan nästan garantera att du vinner.

4) Alex Tagliani

Han tar Bruno Junqueiras plats hos Conquest-Dallara och kör Indy 500. Förhoppningen var att få båda bilarna till start, men när kanadensaren inte kvalade i fick brassen flytta på sig.

5) Hirohide Hamashima

Bridgestones utvecklingschef som kommer med nya Intermediates till loppet i Monaco. Det blir två mjuka gummimixer till loppet för att förbättra förarnas grepp på banan.

6) Patrik Sandell

Tillsammans med Emil Axelsson ligger han trea i PWRC och helgens tävling avgörs samtidigt som WRC-rallyt på Sardinien i helgen. Svenskarna har tre poäng upp till ledaren Armindo Araujo, Portugal. I WRC är det mest spännande att se om de nya uppdateringarna p bilen hjälper Petter Solberg, Sebastien Loeb är ohotad i VM-ledningen.

7) Sete Gibernau

Kraschade i Le Mans och har ett nyopererat nyckelben, därför blir det ingen start i Mugellos MotoGP men han hoppas på en comeback på hemmaplan i Barcelona den 14 juni.

8) Mattias Ekström

En tuff inledning av DTM, han fick punka när han ledde två varv från mål. Nu är det dags för nästa satsning, i helgen kör han Nürburgrings 24-timmars.

9) Robert Dahlgren

Han flyttas tillbaka tio platser i starten inför helgens STCC-lopp, motorhaveriet senast är anledningen. Han måste kvala in på poleposition för att ha en chans. Rickard Göransson vann premiären och leder mästerskapet.

10) Michael Schumacher

Han testar återigen sin MC, det har varit ett långt uppehåll efter kraschen i Spanien i februari. Men han känner sig ännu inte helt återställd och tackar nej till nästa tävling i det tyska mästerskapet som avgörs den 31 maj.

Motorstopp:

Max Mosley

Ferrari förlorade visserligen domstolsmatchen mot FIA och hotet om att lämna F1 står kvar, då kommer FIAs ordförande med detta smaklösa uttalande:

– Det är ungefär som när det gäller Ayrton Senna. Han var den viktigaste föraren 1994, innan han tyvärr dog, säger Mosley till Autosport.

– Men F1 överlevde ändå.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM