”Det är inte dräkten själv som simmar”

Foto: Sarah Sjöström under världsrekordloppet.
SPORTBLADET

”Simmarna tävlar på lika villkor”. Det menar TechnoRanger, en av tiotusentals läsare som kräver att Sarah Sjöström ska få behålla sitt världsrekord på 100 m fjäril.

Närmare 40 000 läsare har i skrivande stund (klockan 15.05) svarat på frågan om Sarah Sjöström ska få behålla sitt fenomenala världsrekord på 100 meter fjäril, 56,06. Över 83 procent har svarat ja på frågan.

Hypermoderna dräkter

När 15-åringen i går satte världsrekord och vann VM-guld så gjorde hon det i en av de hypermoderna dräkter som kommer att förbjudas efter nyår. Under dagen kommer Fina, det internationella simförbundet, att besluta hur man ska göra med alla rekord som noterats av simmare som burit de så kallade superdräkterna.

Hur beslutet, som beräknas fattas vid 17-tiden, bör bli är Aftonbladets läsare på nätet ganska eniga om. De rekord som sätts i år ska också gälla nästa år.

Vanlig baddräkt

”Dräkten är godkänd nu när rekordet satts och då bör det vara kvar...Vidare så hävdar jag att Sara skulle slagit världsrekord och vunnit om hon simmat i vanlig baddräkt”, skriver signaturen Gretchan.

”Det är väl inte dräkten själv som simmar”, undrar Erkjanne.

”Mindre friktion”

”Albatrossen” fnyser åt Finas funderingar kring om Sarahs världsrekord ska strykas eller inte: ”Vilket nys! Dräkterna gör knappast att de simmar snabbare, snarare att friktionen blir mindre och det har alla simmare alltid eftersträvat”.

Läsaren Bobbie_Bob däremot har en rakt motsatt uppfattning: ”Tillbaka till regelrätta badbyxor/baddräkt i vanligt material så får vi slut på alla diskussioner. Stryk alla rekord som gjorts i ny dräkt så får Sarah och alla andra RÄTTVIST försöka på nytt. Annars var hennes prestation i sig fantastisk”.

ARTIKELN HANDLAR OM

Simning