”Vi blir oslagbara”

SPORTBLADET

Robinho om Manchester Citys alla stjärnvärvningar

Foto: ap
superbygge Manchester Citys Robinho hyllar den nya konkurrensen i truppen efter alla stjärnvärvningar: ”Vi måste se oss själva som en storklubb nu”, säger han till Sunday Mirror.

Manchester Citys superstjärna Robinho tror att klubben blir att räkna med kommande säsong.

Framförallt om man lyckas värva Chelsea-kaptenen John Terry.

– Vi kommer bli oslagbara, säger brassen.

På transferfönstrets sista dag värvade Manchester City Robinho, 25, från Real Madrid i fjol.

Succén lät inte vänta. Han gjorde mål i debuten hemma på City of Manchester Stadium mot Chelsea.

Brassen slutade på fjärde plats i skytteligan i Premier League med 14 fullträffar på 31 matcher.

”Bästa klubbarna”

Inför den här säsongen har klubben knutit till sig ännu mer stjärnor. Namn som Roque Santa Cruz, Emmanuel Adebayor, Gareth Barry och Carlos Tevez har anlänt. Konkurrensen hårdnar, men det ser inte Robinho som något problem.

– Alla toppklubbar har spelare som konkurrerar om platser i startelvan, och vi måste nu själva se oss som en storklubb. Folk måste börja ta oss på stort allvar. ”The Big Four” finns inte längre. Vi har gjort det till ”The Big Five”. Den här säsongen måste vi gå in med tanken att vi är en av de absolut bästa klubbarna, säger Robinho till Sunday Mirror.

”Världsspelare”

Han hyllar även att klubben lyckades värva Carlos Tevez från rivalerna Manchester United.

– Han är en världsspelare och det kommer bli fantastiskt att spela tillsammans med honom, säger han, men tilägger:

– Jag har alltid manat på klubben att värva spelare som Tevez eller Kaká när man haft chansen, samtidigt vet jag att man måste bygga ett lag bakifrån. Du kan har världens sex bästa offensiva spelare, men har du inte försvaret som kompletterar så vinner du aldrig någonting. Jag har sagt det förut, när du bygger ett hus måste du börja från grunden.

”Vår dag”

En spelare som det ryktas om till Manchester City är John Terry. Skulle klubben lyckas värva honom, ja, då blir inte Manchester City enkla att besegra, i alla fall inte om man ska tro Robinho.

– Om spelarna vi har värvat och de som vi kanske kommer att värva lyckas tillsammans då, när vi har vår dag, kommer vi att vara oslagbara. Inte bara i England, utan även ute i Europa, avslutar stjärnan.

Se stjärnorna i Premier League på plats i höst: