Motorsport

F1-cirkusen får nytt liv

Av: 

Anna Andersson

SPORTBLADET

Amerikanskt team på gång.

Super Aguri försvann i våras, Honda i höstas.

Men nu kan ett nytt team vara på väg in i F1.

USF1 – ”Made in America”.

Scott Speed.
Scott Speed.

Än så länge är det ingen som köpt Honda, men redan i somras fanns det enligt motorsporttotal samtal mellan USF1 och Honda.

Nu har Bernie Ecclestone givit grönt ljus för det nya projektet, ett amerikanskt F1- team från och med 2010. Männen bakom är Ken Anderson och Peter Windsor och båda två har arbetat med F1 tidigare.

Vunnit fyra titlar

Anderson kommer närmast från jobbet som teknikchef hos NASCAR-teamet Haas/CNC, men har tidigare jobbat som designer inom IRL där han varit med om fyra titlar och han var även ingenjör hos F1-stallet Onyx. Windsor har arbetat tillsammans med bland andra Nigel Mansell, Carlos Reutermann och Frank Williams, numera är han direktör för en managerfirma med kontakter inom bland annat F1 och GP2.

Satsar amerikanskt

Teamet ska ha sitt högkvarter i Charlotte, North Carolina och enligt motorsporttotal har de redan ett avtal med den nya vindtunneln i Windshear. Dessutom ska de ha en operativ enhet i spanska Bilbao.

Teamet vill satsa på inhemskt material och förare, den senaste amerikanen i F1 var Scott Speed som körde 2006 och 2007, den senaste amerikanske världsmästaren var Mario Andretti 1978.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport