Stal reporterns mobil: ”Oerhört respektlöst”

Publicerad:
Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN

SPORTBLADET

Växjö åkte ur innebandyslutspelet i går.

Då stal tränaren Niklas Nordén en telefon från bevakande reportern Peter Calén.

– Jag tycker det är oerhört respektlöst att sitta och filma någon annans samtal, säger Nordén till Smålandsposten.

Växjö åkte i går ur SM-slutspelet i innebandy efter 9–1-förlusten mot Linköping och totalt 4–1 i matcher.

Och under gårdagens möte tappade Växjötränaren Niklas Nordén humöret och rusade upp på läktaren för att konfrontera domarkontrollanten.

När sedan Correns reporter Peter Calén tog upp telefonen för att filma samtalet ilsknade Nordén till och tog reporterns telefon.

– Jag tycker det är oerhört respektlöst att sitta och filma någon annans samtal. Jag tror dessutom att han kan ha gjort sig skyldig till olovlig avlyssning. Jag tror inte att han har rätten att filma någon annans samtal utan att ställa frågan och utan att han är med i samtalet, säger Nordén till Smålandsposten.

”Var så kränkande”

Efter att ha tagit telefonen gav Växjötränaren den till Linköpings materialförvaltare innan den åter hamnade hos reportern.

Nordén ångrar dock inte sitt agerande.

– För jag tycker det var så kränkande. Man gör inte så. Jag står för vad jag gjorde alla dagar i veckan. Grejen är att jag går ner 15-20 trappsteg och precis nedanför ger jag telefonen till en materialare. Jag ville att reportern skulle känna att han inte hade gjort rätt, säger han.

Correns Peter Calén berättar för Expressen att domarkontrollanten i arenan gjort en anmälan mot Växjötränaren.

– Ja, det var onekligen lite spännande. Men tyvärr inget jag vill snacka mer om. Kontrollanten skulle göra en anmälan, för mig räcker det så, säger Calén.

I semifinalen ställs Linköping mot Falun.

Publicerad:

LÄS VIDARE