Straff på övertid gav Djurgården segern

SPORTBLADET

Det känns så grymt

NORRKÖPING (TT)

Dramatiken var total.

Kim Källströms säkert slagna straff i den absolut sista övertidssekunden blev matchens enda mål.

Tack vare den sena fullträffen kunde Djurgårdens IF lämna Idrottsparken i Norrköping med en 1-0-seger i bagaget.

Jublet visste inga gränser på den ena planhalvan. På den andra sidan var det desto deppigare. Det här var en förlust som sved för allsvenskans jumbo, IFK Norrköping.

- Jag är förtvivlad. En straff är ju i regel det samma som ett mål, och att få det emot oss i den sista sekunden känns så grymt, suckade IFK Norrköpings högerback Alexander Östlund.

Det var Alexander som fick Stefan Bergtofts inlägg på armen när domaren just var på väg att blåsa av matchen. I stället för slutsignal valde dock Anders Frisk att blåsa straffspark. Tveksamt, tyckte stora delar av hemmapubliken, liksom Alexander Östlund själv.

- Jag försökte ju dra in armen mot kroppen. Vad mer finns att göra? Jag kan ju inte gärna kapa av mig armen, sade en mycket deppig Alexander Östlund.

Frisk säker

Domaren Anders Frisk bedömde situationen på ett annat sätt och var helt säker på att han hade tagit ett riktigt beslut.

- IFK-spelaren förde armen utåt för att stoppa bollen. Det är regelvidrigt och då är det straff, sade Frisk i en kommentar efter matchen.

Gästernas unga superlöfte, Kim Källström, var lugnet själv när han sprang fram och slog in bollen till höger om målvakten Balazs Raboczki.

- Jag kände mig säker. Jag har satt fyra av fyra straffar tidigare i år och tvekade aldrig. Jag bestämde mig tidigt i vilket hörn jag skulle lägga bollen, sade matchhjälten Kim Källström.

Fart på slutet

Kim och övriga bortaspelare visade stundtals upp hela fotbollsregistret inför den stora publiken. Det var Djurgården mot Norrköpings målvakt, Balazs Raboczki. Ungraren såg ut att vinna den matchen och ett 0-0-resultat hade med all säkerhet hemmalaget varit mest nöjt med.

- Vi hade verkligen samlat ihop till det där målet. Skönt att vår fotboll belönades till slut, sade Kim Källström.

Ett skade- och avstängningsdrabbat IFK Norrköping ställde upp med en defensiv uppställning.

- Det var jobbigt för oss. Vi mötte ett väldigt passningsskickligt lag och hade svårt att prestera något själva. Vårt anfallsspel var långa stunder alldeles för blekt, sade Håkan Ericson, IFK:s tränare.

Efter några lyckade byten blev det dock plötsligt fart även på hemmalagets offensiv. Både Jonas Bjurström och Niclas Fredriksson var mycket nära att göra 1-0 under de sista 15 minuterna. Under den perioden fick även gästernas målvakt, Rami Shaaban visa vad han går för.