AIK-fansens kval: Fotboll eller hockey

avEllinor Åkeson

1 av 2 | Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Måndagen den 11 mars klockan 19.00 spelar AIK Hockey final i Hockeyallsvenskan.

Samtidigt spelar AIK Fotboll kvartsfinal i Svenska Cupen.

Sedan två veckor tillbaka har AIK Hockey varit klara för den allsvenska finalen och för bara några dagar sedan avancerade fotbollslaget till kvartsfinal i Svenska Cupen. Därmed har AIK-fansen haft goda skäl till att glädjas åt klubbens framgångar, men nu tvingas de välja vart fokuset ska läggas eftersom matcherna på måndag kväll krockar med varandra.

Anledningen: Rugby

Fotbollsmatchen mot Öster skulle egentligen ha spelats under den kommande helgen, som de övriga matcherna i Svenska Cupen, men enligt uppgift från Öster själva pågår ett annat evenemang i hemmalagets arena då. Det ska röra sig om rugby-turneringen Håckes Cup, som anordnas årligen för att hedra minnet av rugbyspelaren Håkan Brooke som omkom i en flygolycka 1996.

– Anledningen till att just AIK:s match spelas då är för att hemmalaget inkommit med uppgifter om hur deras arenatillgänglighet var. Vi har tagit hänsyn till de uppgifter vi fick där och då, men skulle det framkomma andra uppgifter får vi pröva dem inom rätt instanser, säger Pierre Blomqvist, tävlingskonsulent på SvFF, till Sportbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM