”Är fyra majors nästa år också”

1 av 3
SPORTBLADET

LOUISVILLE. På tredje plats, två slag bakom Rory McIlroy.

Men som Henrik Stenson snabbt konstaterar:

– Det är fyra majors nästa år också och spelar jag så här så smäller det snart.

Det var en samlad Henrik Stenson som Sportbladet mötte efter sin fina tredjeplats i PGA-mästerskapen. Han grämde sig förstås lite över den missade kortputten på det fjortonde hålet då han tappade greppet om ledningen, men framför allt var han nöjd över en fint genomförd tävling och en fantastisk avslutningsrunda.

– Jag hade nog behövt fortsätta spela som jag gjorde de första nio under de sista nio också, det var så många med där uppe i toppen, men ska jag sammanfatta känslorna går det inte vara besviken. Jag är ungefär 98 procent nöjd, det måste jag vara, säger han.

Fyra slag bakom

Ja, Stenson gick ut som sexa på söndagen, fyra slag bakom världsettan Rory McIlroy, och efter en fantastisk inledning låg han långt in i tävlingen i delad ledning. Sedan kom det en missad birdieputt och en missad parputt, men också några fenomenala räddningar, men ska han ta det där sista steget och vinna den där majorn vet han vad som krävs.

– Jag behöver ge mig själv lite bättre förutsättningar inför den sista dagen. Nu var jag fyra slag bakom och tog ett tag igen det, men med så många spelare med där uppe i toppen måste man nog ligga ännu lite bättre till när det avgörs. Det handlar om att ge sig själv chansen, och hade jag gett mig själv en ännu bättre chans inför den här söndagen hade det kunnat gå vägen, säger han och konstaterar hur nöjd han är med de sista veckornas golf.

”Otroligt nöjd”

På British Open var han 39:a, men på Bridgestone Invitational var han topp 20 och så nu, på nytt trea i PGA-mästerskapen.

– Jag är otroligt nöjd med den resa jag gjort de tio sista dagarna och det måste jag vara väldigt nöjd med. Det är ingen idé att gå runt och vara besviken, säger han och tittar framåt.

Mot hösten som kommer och mot nästa år.

Då det helt enkelt ska smälla.

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf