Frågan är hur allvarliga hoten var?

SPORTBLADET

Erton bedrövad efter kaoset: ”Vi har en massa frågor till klubben”

Magnus Pehrsson lämnade alldeles för tidigt.

Det menar Djurgårdens lagkapten Erton Fejzullahu.

– Frågan är hur allvarliga hoten egentligen var? Kunde man inte lösa det på något annat sätt än att avgå? säger landslagsmannen.

Foto: Erton Fejzullahu var ledsen efter förlusten i går och det som hänt i Djurgården. ”Det blir allt tyngre att gå”, säger han.

En bedrövad Erton Fejzullahu mötte upp med Sportbladet efter matchen.

0–1 hemma mot Syrianska var inte resultatet klubben önskat i efterdyningarna av Magnus Pehrsson och Tommy Jacobssons chockartade avhopp.

– Det här är fett tråkigt, säger Erton stirrar ned i marken.

”Var så knäckande”

Han har svårt att förlika sig med faktumet att klubben befinner sig i en djup kris.

– Allt var jobbigt redan innan matchen och nu får vi ytterligare en förlust och det blir bara jobbigare och jobbigare.

Erton skakar på huvudet och försöker med en målande beskrivning.

– Det känns som jag bara får mer och mer vikter över axlarna. Det blir allt tyngre att gå.

Hur kändes det när Magnus Pehrsson meddelande sin avgång?

– Alltså. Det var så knäckande när det hände.

Det var ”MP” som värvade dig med löften om att skapa en storklubb av Djurgården.

– Ja, så är det ju. Fan, vi skulle ju starta det här ihop, och då borde vi avsluta det tillsammans också. Det får ju inte bli så här. Vi (spelarna) har en massa frågor till klubben som vi inte fått svar på. Det enda vi gjort är att diskutera med laget i någon timme efter vi fick beskedet, sen var det match direkt. I morgon (fredag) får vi nog fler besked.

Vad är det du vill ha svar på?

– Det är mycket. Frågan är hur allvarliga hoten egentligen var? Kunde man inte lösa det på något annat sätt än att avgå? Sen att de (Pehrsson och Jacobsson) bara tackar nej och avgår liksom, säger Erton besviket.

Gick det för fort?

–Verkligen. Om det hade hänt något tidigare, att det varit hot även tidigare mot dem, så hade man kunnat förbereda sig. Det här blev en stor smäll, det var inte alls kul.

Han hyllar de assisterande tränarna, Anders Johansson och Martin Sundgren, som tagit över efter Pehrsson.

– Det är starkt av Anders och Martin, för de har också fått något liknande hot. De ville också tacka nej först. Det är stort av dem att inte lämna oss i sticket, för då hade det verkligen varit kaos i klubben. Speciellt i läget vi är i nu. Vi behöver verkligen allt folk vi kan få på vår sida.

Det här var inte vad du förväntade dig när du skrev på för Djurgården?

– Jag hade väntat mig något så mycket bättre än det här. Samtidigt har vi mött jävligt bra lag, det ska man inte glömma, säger Erton och nämner bortamatcherna mot Elfsborg, Häcken och Helsingborg.

”För mycket kaos”

– Men vi måste ju slå lag som Mjällby, Syrianska och BP hemma. Som sagt: uppförsbacken blir bara brantare.

Funderar du över din framtid i klubben?

– Det tänker jag inte på. Som lagkapten och spelare vill man inte lämna grabbarna i sticket. Nu gäller det att klubben blir mer stabil. Just nu är det för mycket kaos.

Vad har du för budskap till supportrarna som hotade Magnus Pehrsson?

–Svårt att säga. Jag vet inte vad som är sant. Stämmer det som står i media, så är det något som inte hör hemma. Man kan inte ha ett jobb där någon kommer och ber en att sluta, liksom. Det är helt fel. Folk ska känna sig trygga på sin arbetsplats. Alla Djurgårdens supportrar ska vilja oss väl.

Har du pratat med Magnus?

– Det blev inte av. Han stack och skulle i väg på någon presskonferens, efter att han lämnade beskedet.

Detta har hänt

Måndag

Djurgården förlorar med 0–2 mot Elfsborg, vilket betyder att laget inlett serien med en poäng på fyra matcher och en målskillnad på 1–10. På kvällen får Magnus Pehrsson motta hot via telefon.

Tisdag

Tre personer från en inofficiell supportergrupp konfronterar Pehrsson under Djurgårdens träning på Kaknäs. Enligt klubben så fick managern veta att fortsatt svaga resultat skulle få konsekvenser för Pehrsson som person.

Djurgården polisanmäler händelserna.

Torsdag

Pehrsson bestämmer sig, sannolikt på kvällen, för att inte fortsätta som manager.

– Jag träffade Magnus i går innan han tog beslutet. Jag tror inte att han är rädd för sitt liv bara för att han har hotats, däremot tappar man lusten på att hålla på med någonting, berättar Djurgårdens förre lagkapten Markus Karlsson, som är nära vän till Pehrsson.

Fredag

Hjälptränarna Anders Johansson och Martin Sundgren får på morgonen beskedet om att de tar över som huvudansvariga.

– Jag och Martin fick reda på det innan träningen av Magnus, säger Johansson.

Efter lunch håller Djurgården presskonferens. Pehrsson, som inte själv närvarar, slutar med omedelbar verkan. Även klubbens ordförande Tommy Jacobson avgår.

Lördag

Spelarna fördömer hoten mot Pehrsson och uttrycker stöd för sin förre manager genom ett tal av Joel Riddez innan matchen. Djurgården förlorar på nytt, den här gången med 0–1 efter bland annat ett högst diskutabelt bortdömt mål.

I samband med matchen hämtas tre personer till förhör, delgivna misstanke om olaga hot.