Innebandy

Premiärskräll: ”Vi gick på vatten”

Av: 

Jonas Gustavsson

SPORTBLADET

Nykomlingen besegrade trefaldiga mästarna

Patrik Svensson.

Foto: PIC-AGENCY

Patrik Svensson ratade ett bud från storklubben Storvreta ifjol.

I SSL-premiären sköt han fem mål när nykomlingen Granlo skrällvann mot just Storvreta med 8-6.

–  Det var en total urladdning, säger matchvinnaren.

SSL-säsongen har sedan tidigare tjuvstartat, men den riktiga premiären gick av stapeln under onsdagskvällen, och det bjöds på en riktig praktskräll.

Trefaldiga mästarna Storvreta, som tjuvstartade SSL-säsongen med en makalös 8-1-seger mot storlaget Warberg i Schweiz, föll mot nykomlingen Granlo med 8-6 efter att ha legat under med 5-1, 6-2 och 8-3.

SSL-debutanten och stjärnan Patrik Svensson var den store matchvinnaren med sina fem mål – samme Svensson som Storvreta jagade ifjol, men stjärnan valde då att signa ett femårsavtal med Granlo.

– Det stämmer att Storvreta är ett av lagen som har hört sig för med mig, säger matchvinnaren som har svårt att beskriva skrällsegern.

– Jag vet knappt vad som hände, det var en total urladdning. Vi gick lite på vatten: det var första SSL-matchen och vi hade 2000 personer på läktarna, det bara flöt på. Vi vet att vi kan vinna varje match och det är ingen vi bara säger, vi tror verkligen på det.

”Väntat tio år”

Nykomlingen gör en storsatsning och värvade landslagsspelarna Robin Nilsberth och Johan Samuelsson inför säsongen, och de två matchades med Patrik Svensson i premiären.

– Jag gjorde fem mål utan att skjuta ett skott, det var bara att peta in bollarna i tom bur efter deras framspelningar, säger Svensson.

Din debut är ju sanslös…?

– Jag har väntat tio år på att ett lag i Sundsvall ska spela SSL eftersom jag inte kunnat flytta och nu är vi här. Att ha väntat så länge och sedan få göra fem kassar och en assist i debuten ska inte kunna hända. Det är som en saga.

Ett annat tippat topplag som förlorade i premiären var Falun. Det storsatsande dalalaget hamnade i ett 1-6-underläge borta mot Linköping, och orkade inte hämta ikapp det trots en vass forcering. Linköping vann till slut med 8-7.

Caperiotäby – som gjorde en fantastisk höst ifjol för att sedan rasa ihop totalt under våren – inledde säsongen med en 7-4-seger hemma mot Mullsjö. Måltjuven Patrik Hagberg satte två av kassarna.

Andreas Dahlqvist sköt tre av målen när AIK gick upp i en 5-0-ledning på bortaplan mot SSL-nykomlingen Karlstad, och det mynnade ut i en 5-2-seger till slut. Veteranen Karl-Johan Nilsson svarade för ett mål och tre assist för AIK.

Emil Julkunen blev tremålsskytt när Pixbo tog en imponerande 6-0-seger mot Helsingborg. Jon Hedlund i Pixbomålet svarade för en sällsynt innebandynolla.

Vårens finallag Dalen tippas få en jobbig säsong efter att ha tappat en rad stjärnor, och fick också en tung start på säsongen efter ett 4-6-nederlag borta mot Tyresö-Trollbäcken. Talangen Simon Jirebeck sköt två mål – inklusive matchvinnande 5-4 – för TT.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Innebandy