”Det är helt fantastiskt”

avAnna Andersson

Publicerad:

Mercedes dominerade kvalet – Rosberg tog pole position

Mercedes har lackat om sin bil.
Mercedes har lackat om sin bil.

Efter misslyckandet behövdes en förändring, bort med det gamla och gråa.

Mercedes lackerade om bilarna med nytt glän­sande silver.

Det gav resultat.

– Det är helt fantastiskt att vi har första startled, säger Lewis Hamilton.

I Bahrain hade Nico Rosberg pole position, men han föll genom fältet och Lewis Hamiltons femte­plats var stallets ­bästa ­resultat. Det var tyskarna inte nöjda med och till omstarten i Spanien har man lackerat om ­bilarna. Enligt den förre världsmästaren Niki Lauda, som sitter i F1-stallets styrelse, ska bilen påminna om den forna ­tidens silverpil. Det glänsande silvret ska ge stallet motivation och fart, även om den ­informationen inte tycks ha nått fram till för­arna:

– Har vi lackerat om ­bilen? undrar Lewis ­Hamilton när han får frågan av Sportbladet.

– Jag ser ingen större skillnad. Jag måste t­itta efter.

Nästa gång vi ses är han lika undrande:

– Ursäkta, men jag ser ingen skillnad, ­säger han och rycker på axlarna.

– Bara den är snabb...

”Riktigt bra”

Tanken är att bilen under sommarmånaderna ska bli mellan en och två tiondelar snabbare och på så sätt fortsätta att utmana i kampen om VM-titeln. 

– I mitt gamla stall var det ofta större ­paket med nyheter, här är det lite annorlunda. Det kommer lite nya saker till varje lopp och förhoppningsvis så har vi en kontinuerlig utveckling framåt, säger ­Hamilton.

Första steget kom i Barcelona och Mercedes bilar var de enda som körde under 1,21 på ett varv. Nico Rosberg var snabbast, lite mer än två tiondelar före Hamilton.

– Det var riktigt bra, samtidigt måste vi vara väldigt försiktiga. Jag kan inte säga att vi ska vinna enkelt. Loppet blir en svår utmaning för oss eftersom vår bil har gått hårt åt däcken tidigare, säger Nico Rosberg.

– Självklart är det bra att starta först, men loppet är otroligt långt och det krävs att vi har bra koll på däcken. Det är så många små saker som kan avgöra och utan en bil som är snabb ända in i mål har vi ingen chans.

Blir en tuff tävling

Även Lewis Hamilton är försiktig i sina uttalanden:

– Jag är inte helt nöjd med mina inställningar, har inte hittat rätt och det måste vi jobba med. Däckslitaget är avgörande och det är den största utmaningen, säger han.

– Det blir tufft att hålla positionerna in i mål, men vi ska göra allt vi kan.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1